autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu peste

Macrou in 2 feluri

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
Macrou congelat, Usturoi, Pătrunjel frunze, 1 lămâie, 1 bucăţică de ghimbir, condiment de peşte Kotanyi, sos de roşii, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se decongeleaza peştele şi se taie în bucăti potrivite. Se scurge de apă şi se zvăntă cu prosoape de hărtie.

Se sărează jumatate din peşte, se prăjeste în ulei, se scurge pe prosop de hartie, se pune într-un castron şi se toarnă sos de roşii imediat.
Sosul se face din roşii zdrobite sau bulion în care se adaugă usturoi şi ardei iute.

Cealaltă jumătate se pune în tava unsă cu ulei de măsline, astfel încât să nu se suprapună bucaţile , se presară condimentul peste peste, se rade ghimbirul peste tot, se adaugă apă căt sa fie la nivelul peştelui. Se pune în tavă la foc mediu. Se întorc bucătile o dată.
Când este aproape gata se adaugă o lingură de usturoi zdrobit şi se stoarce o jumătate de lamâie.
Când se opreşte focul, se stoarce cealaltă jumătate de lămâie şi se presară frunzele de pătrunjel tocat.
Reţeta a doua este mai dietetică pentru ca nu este prăjit si este fără sare. Din cauza condimentelor nu se simte lipsa de sare.
Se poate consuma rece sau cald, cu mămăligă sau nu.
Eu folosesc la prima reţetă Picarela, un sos pe care îl pregătesc vara pentru iarnă, special pentru aşa ceva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in 2 feluri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta

Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta

Luam farfuria, rasturnam mamaliguta din forma, punem peste ea cate 2 linguri de mazare, asezam 4

7 voturi    5 comentarii
3 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor foarte bun

Peste la cuptor foarte bun

Spalam bine pestii (trebuie sa fie intregi), ii uscam cu hartie, punem sare intr-o tava de un deget

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

    Bune ambele feluri!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

    La fav!***** Ne place mult sosul de rosii la peste...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Macrou congelat
  • Usturoi
  • Pătrunjel frunze
  • 1 lămâie
  • 1 bucăţică de ghimbir
  • condiment de peşte Kotanyi
  • sos de roşii
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Bune ambele feluri!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
PESTE RASOL