autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu peste

Macrou in 2 feluri

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
Macrou congelat, Usturoi, Pătrunjel frunze, 1 lămâie, 1 bucăţică de ghimbir, condiment de peşte Kotanyi, sos de roşii, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se decongeleaza peştele şi se taie în bucăti potrivite. Se scurge de apă şi se zvăntă cu prosoape de hărtie.

Se sărează jumatate din peşte, se prăjeste în ulei, se scurge pe prosop de hartie, se pune într-un castron şi se toarnă sos de roşii imediat.
Sosul se face din roşii zdrobite sau bulion în care se adaugă usturoi şi ardei iute.

Cealaltă jumătate se pune în tava unsă cu ulei de măsline, astfel încât să nu se suprapună bucaţile , se presară condimentul peste peste, se rade ghimbirul peste tot, se adaugă apă căt sa fie la nivelul peştelui. Se pune în tavă la foc mediu. Se întorc bucătile o dată.
Când este aproape gata se adaugă o lingură de usturoi zdrobit şi se stoarce o jumătate de lamâie.
Când se opreşte focul, se stoarce cealaltă jumătate de lămâie şi se presară frunzele de pătrunjel tocat.
Reţeta a doua este mai dietetică pentru ca nu este prăjit si este fără sare. Din cauza condimentelor nu se simte lipsa de sare.
Se poate consuma rece sau cald, cu mămăligă sau nu.
Eu folosesc la prima reţetă Picarela, un sos pe care îl pregătesc vara pentru iarnă, special pentru aşa ceva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in 2 feluri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestele trebuie curatat, spalat, iar capul si coada trebuie eliminate. Se taie pestele in doua pe

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Cod  cu smântânã - Bacalhau com Natas

Cod cu smântânã - Bacalhau com Natas

Portughezi sunt printre cei mai mari consumatori de cod, se zice cã existã 1001 de retete cu acest

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

    Bune ambele feluri!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

    La fav!***** Ne place mult sosul de rosii la peste...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Macrou congelat
  • Usturoi
  • Pătrunjel frunze
  • 1 lămâie
  • 1 bucăţică de ghimbir
  • condiment de peşte Kotanyi
  • sos de roşii
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

83 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Bune ambele feluri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei, vinete si ton