autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

MACROU LA CUPTOR CU SOS ALB

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
Eu am folosit pentru aceasta reteta doua buc.de macrou proaspat(puteti folosi si congelat),zeama de la o lamaie, patrunjel verde,putin tarhon verde, 3 lingurite de smantana,6 linguri de iaurt,un paharel vin alb,putin ulei de masline,sare pentru cine nu are restrictie la sare, rasnit,cateva boabe de piper, boabe coriandru,cimbru,un praf de scortisoara, 2 foi de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

48 voturi

Mod de preparare

Macroul se curata de intestine,se taie capetele, marginea cozii si se spala bine.Se zvanta si se sareaza.
Separat intr-o tava sau vas de yena se toarna putin ulei de masline sau de care aveti,se pun cateva boabe de piper,boabe de coriandru,foi de dafin,cimbru,putina scortisoara. Se aseaza bucatile de peste si se \"tavalesc\" prin acest sos pe ambele parti,dupa care se introduce tava la cuptor.Cand incepe sa se rumeneasca se adauga sosul format din iaurt, smantana, vin,zeama de lamaie,patrunjel verde tocat marunt si tarhon verde daca aveti.
Se lasa la cuptor pana se rumeneste bine.
Este delicios.Incercati si nu veti regreta!
Daca ti-a placut reteta noastra "MACROU LA CUPTOR CU SOS ALB" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau bonne femme

Salau bonne femme

Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt. Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi

15 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Scrumbie la cuptor

Scrumbie la cuptor

Scrumbiile curățate, spălate și șterse bine, se crestează pe ambele părți. În primul

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Multumesc tuturor pentru aprecierile si comentariile postate...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Felicitari, arata deosebit de bine, eu ador pestele!!!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    O bunatate ...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Extraordinara reteta. Am salvat-o.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Eu folosesc vin la orice fel de peste,pun mirodeniile si un pahar de vin alb, care il faragezeste si ii da o aroma deosebita,Felicitari nota 10 de trei ori.Aspect,claritate si complexitate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Sosurile cu vin sunt delicioase. La peste se preteaza minunat

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Desi nu sunt innebunita dupa peste, mananc si cel mai mult imi place saramura.Voi incerca si o reteta cu peste in care sa pun si vin.Arata f bine!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      Chiar cred ca e delicios. Sunt fan peste

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

48 voturi

Ingrediente

  • Eu am folosit pentru aceasta reteta doua buc.de macrou proaspat(puteti folosi si congelat),zeama de la o lamaie, patrunjel verde,putin tarhon verde
  • 3 lingurite de smantana,6 linguri de iaurt,un paharel vin alb,putin ulei de masline,sare pentru cine nu are restrictie la sare, rasnit,cateva boabe de piper, boabe coriandru,cimbru,un praf de scortisoara
  • 2 foi de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc tuturor pentru aprecierile si comentariile postate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Saute de scoici negre