autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu peste

Macrou la grill

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2010

Ingrediente
Este un peste distribuit aproape pe tot globul, in zonele tropicale si subtropicale. Uneori ajunge si in Marea Neagra. Macroul este un peste ce traieste in bancuri mari, ziua sta in apropierea fundului marii, iar noaptea urca spre suprafata. Se hraneste cu mici vietati marine: pestisori, pui de cefalopode, crustacee si viermi marini. Poate atinge 65 cm lungime si 3 kg greutate., , -4-6 bucati de macrou, -condimente: sare, piper, boia de ardei, usturoi granulat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

1. Se curata macroul de intestine, se taie capul si coada. Se spala sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.
2. Dupa ce s-au scurs, se taie paralel cu sira spinarii in doua bucati fiecare peste.
3. Se presara cu condimente fiecare bucata in parte, se aseaza intr-un vas si se lasa la frigider pentru 2-3 ore.
4. Se incinge grillul si se aseaza jumatatile de macrou pe el. Se lasa 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe un platou.
5. Se servesc alaturi de cartofi natur, mujdei de usturoi si zeama de lamaie. Este foarte bun atat cald, cat si rece.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la grill" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou la grill (gratar)

Macrou la grill (gratar)

Macroul este un peste care se pregateste repede neavand solzi,doar trebuie eviscerat,are un gust

12 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Medalion de rechin cu legume

Medalion de rechin cu legume

Asez pestele intr-un vas de yena uns cu ulei. Peste pestele stropit cu zeama de lamaie, presar ceapa

20 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maciuca Victoria , 14 mai 2015

    bonjur dragile mele faceti aceasta reteta miine este vinerii si este buna si pentru cei care nu maninca carne pofta buna

  • Fara foto

    Mioara Moraru , 13 mai 2015

    Mioara moraru Foarte bun""sanatos

  • Victoria Gabriela

    Victoria Gabriela (Chef de cuisine) , 24 martie 2015

    Frumoasa prezentare si buna reteta!Iar daca iti si place pestele...un deliciu.

    • Fara foto

      Elena Caraman , 06 august 2014

      foarte bun peste

    • Fara foto

      Niki Capan , 03 august 2014

      O reteta foarte buna, usor de pregatit, un peste sanatos contine Omega 3 si Omega 6..Pofta buna!

    • Fara foto

      Marioara Calestru , 03 august 2014

      obisnuiesc sa prepar e o bunatate

    • Fara foto

      Dragnea Maria , 29 septembrie 2013

      Macroul este ff bun pe pat din felii de gutuie .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Arata minunat!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Tare bun mai este!!!frumoasã prezentare si informatii :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Este preferatul nostru...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Wow,ce frumos arata. Nu sint o mincatoare,mare,de peste,dar cred ca pe grill si cu multe condimente,isi mai pierde din mirosul de peste,care nu-mi place.

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Usor de gatit si foarte gustos! Il preparam destul de des si in timpul coacerii il storpesc din belsug cu suc de lamaie. Un deliciu!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Foarte bine arata.Si e si gustos tare.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • Este un peste distribuit aproape pe tot globul
  • in zonele tropicale si subtropicale. Uneori ajunge si in Marea Neagra. Macroul este un peste ce traieste in bancuri mari
  • ziua sta in apropierea fundului marii
  • iar noaptea urca spre suprafata. Se hraneste cu mici vietati marine: pestisori
  • pui de cefalopode
  • crustacee si viermi marini. Poate atinge 65 cm lungime si 3 kg greutate.
  • -4-6 bucati de macrou
  • -condimente: sare
  • piper
  • boia de ardei
  • usturoi granulat.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Victoria Gabriela (Chef de cuisine)

Frumoasa prezentare si buna reteta!Iar daca iti si place pestele...un deliciu.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Shrimps mit Gemüze