autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Macrouri cu ierburi aromate si usturoi

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
4 macrouri mici (a 250 g fiecare), 2 linguri de suc de lamaie, sare, piper, 1 lingurita de rozmarin uscat, cate 1/2 lingurita de cimbru si nucsoara rasa (ierburile sunt obligatorii), 2 cepe, 4 catei de usturoi, 4 linguri de untdelemn, 2 linguri de faina, 125 ml vin alb, 75 ml otet mai slab.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se spala macrourile pe dinauntru si pe dinafara, se usuca intr-un servet. Se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza, se presara cu ierburile aromate maruntite. Se lasa 5 minute sa se patrunda. Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Ą Se pune uleiul sa se incinga intr-o tigaie mare, apoi se face flacara aragazului mijlocie si se pune pestele la prajit, mai intai pe o parte, apoi pe alta, cate 5 minute. Se scoate afara si se pune pe o farfurie. Ą In uleiul ramas in tigaie se caleste ceapa si usturoiul, pana devin aurii. Se presara deasupra faina si se lasa si ea sa se rumeneasca cca 7 minute. Se amesteca vinul cu otetul si 1/4 l apa si se toarna peste ceapa si faina prajite, amestecand mereu ca sa nu se faca cocolosi. Se lasa sa fiarba 5 minute pe foc mic, continuand cu amestecatul, pana ce sosul incepe sa se ingroase. Se gusta de sare si de piper. Ą Se pun macrourile in sos si se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se trage tigaia deoparte. Se serveste caldut. (Sosul e si mai gustos daca ii adaugati 2 rosii curatate de pielita si taiate marunt, pe care le puneti dupa ce ceapa si usturoiul s-au calit, impreuna cu faina).
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrouri cu ierburi aromate si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Risotto cu legume si peste

Risotto cu legume si peste

Intr-un bol punem bucatile de peste,turnam zeama de lamaie,saram,piperam si presaram coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Ceatal la grill (gratar) cu sos alb

Ceatal la grill (gratar) cu sos alb

Ceatalul este un pestisor marin,foarte gustos, mic,dar mai mare decat hamsia... Cu mirosul lui \"innebuneste\"

8 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 4 macrouri mici (a 250 g fiecare)
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de rozmarin uscat
  • cate 1/2 lingurita de cimbru si nucsoara rasa (ierburile sunt obligatorii)
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri de untdelemn
  • 2 linguri de faina
  • 125 ml vin alb
  • 75 ml otet mai slab.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Platou din fructe de mare si peste