Macrouri poloneze

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 macrouri (a 200-250 g),
  • zeama de la o lamaie,
  • 2 cepe,
  • 250 g rosii,
  • 100 g ciuperci (din conserva),
  • 40 g unt,
  • sare,
  • piper alb,
  • 1 varf de cutit cimbru maruntit,
  • 4 linguri smantana acrisoara,
  • 1/2 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare

Se curata macrourile, se spala bine sub jetul de apa rece si se zvanta cu un stergar. Se stropesc cu zeama de lamaie pe dinauntru si pe dinafara si se lasa sa se patrunda 20 de minute.

Se curata ceapa si se toaca ceva mai mare. Rosiile oparite se curata de pielita, se taie mai intai in doua, se indeparteaza semintele - prin presare - si pe urma se taie cubulete.

Se incinge untul intr-o cratita si se caleste ceapa, pana ce devine sticloasa. Se adauga rosiile si ciupercile scurse si taiate in doua, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru si se dunstuiesc toate circa 10-12 minute.

Se freaca macrourile cu sare, se aseaza in cratita peste legume si se fierb - cu capac - 20 de minute, la foc slab. Se scot din cratita, se rastoarna legumele intr-un castron incalzit, se pun macrourile din nou peste legume, se stropesc cu smantana si se presara cu patrunjel. Se servesc cu o garnitura de orez sau de cartofi piure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise