autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Conserve si muraturi

Magiun de prune

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2011

Ingrediente
• 4,5 kg prune, • 200 g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 8h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Din livada de pruni a părinților mei am primit o găleată de prune bistrițe numai bune pentru magiun (sunt un fan declarat al acestuia :)).
Găleata mea cu prune fără sâmburi (mulțumesc mamei pentru asta) cântarea aproximativ 4,5 kg. Dacă fructele nu sunt foarte coapte și dulci se poate adăuga până la 100 g de zahăr pentru fiecare kg de prune. Eu am pus câte 50 g/kg, adică 200 g zahăr.
Fructele le-am tocat cu robotul și le-am fiert în cuptor timp de 8 ore (în decursul a două zile) până a scăzut la jumătate cantitatea de prune, iar magiunul devine dens și deosebit de aromat. Nu e nevoie să amestecați decât de vreo 2 ori în timpul fierberii și la final, deoarece fiind fiert în cuptor acesta nu se arde și nu se prinde de fundul oalei, devenind astfel magiun afumat.
L-am turnat în borcane sterilizate, am presărat puțină aspirină pisată (pentru mai multă siguranță) și borcanele închise bine le-am pus învelite în pătură să se răcească lent și să se sterilizeze.
Din cantitatea menționată am umplut 6 borcane de 400 g și mi-a rămas o cantitate numai bună de păpat cu ceai dimineața :)).
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Coltunasi cu magiun de prune

Coltunasi cu magiun de prune

Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se

6 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Magiun de prune

Magiun de prune

Se spala prunele, se scot samburii si se pun intr-o oala de inox. Se adauga zaharul, si se pune la

5 voturi    1 comentariu
8h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Magdalena Vintila , 03 octombrie 2014

    La cite grade se incinge cuptorul

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2014

    Si eu am facut magiun de prune la cuptor dar la 2kg am adaugat 400gr de zahar si suc dela 3lamai si bineinteles la sfarsit am pus scortisoara/ a iesit foarte gustos/

  • Fara foto

    Maria Lazar , 17 septembrie 2014

    ala nu mai e magiun ci gem

    • Fara foto

      Raisa Culicovschi , 10 septembrie 2014

      e magiunul preferat al copiilor mei, deja am gatit mai bine de 10 kg

    • Fara foto

      Cristina Miron , 10 septembrie 2014

      EU IL FIERB LA FOC IUTE ,CATE 1,5-2KG ,TIMP DE 20 MIN PT A-SI PASTRA CULOAREA,MESTECAND CONTINUU,IAR LA SF.CATEVA MAINI DE MIEZ DE NUCA.

    • Fara foto

      Bogdan Botezat , 01 septembrie 2013

      Bun bun! Gustul copilariei

    • Fara foto

      Carmen-marilena Curelea , 30 august 2013

      asa ceva voi face si eu, dar din 3 galeti..... pt inceput!

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2011

      Multumesc pentru aprecieri! Sunteti foarte draguti! Marian - pentru mine faptul ca magiunul fierbe singur in cuptor si nu imi da batai de cap tine de categoria complexitate redusa :))

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2011

      Delicios! si o prezentare frumoasa!

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2011

      delicios! am o singura obiectie: complexitatea nu e deloc redusa! in rest...felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2011

      Delicios!***** Vin si eu la tine pentru o portie la micul dejun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

8h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • • 4,5 kg prune
  • • 200 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

kok miori (Chef de cuisine)

Si eu am facut magiun de prune la cuptor dar la 2kg am adaugat 400gr de zahar si suc dela 3lamai si bineinteles la sfarsit am pus scortisoara/ a iesit foarte gustos/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Muraturi asortate cu ghimbir