Din livada de pruni a părinților mei am primit o găleată de prune bistrițe numai bune pentru magiun (sunt un fan declarat al acestuia :)).
Găleata mea cu prune fără sâmburi (mulțumesc mamei pentru asta) cântarea aproximativ 4,5 kg. Dacă fructele nu sunt foarte coapte și dulci se poate adăuga până la 100 g de zahăr pentru fiecare kg de prune. Eu am pus câte 50 g/kg, adică 200 g zahăr.
Fructele le-am tocat cu robotul și le-am fiert în cuptor timp de 8 ore (în decursul a două zile) până a scăzut la jumătate cantitatea de prune, iar magiunul devine dens și deosebit de aromat. Nu e nevoie să amestecați decât de vreo 2 ori în timpul fierberii și la final, deoarece fiind fiert în cuptor acesta nu se arde și nu se prinde de fundul oalei, devenind astfel magiun afumat.
L-am turnat în borcane sterilizate, am presărat puțină aspirină pisată (pentru mai multă siguranță) și borcanele închise bine le-am pus învelite în pătură să se răcească lent și să se sterilizeze.
Din cantitatea menționată am umplut 6 borcane de 400 g și mi-a rămas o cantitate numai bună de păpat cu ceai dimineața :)).
Să aveți poftă bună!!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii