autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Magiun

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 kg prune coapte, 1 kg zahar, 4 g acid salicilic (8 aspirine)

Dificultate: Medie Timp: 3h

33 voturi

Mod de preparare

Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin ulei si incinsa bine. Daca fructele sunt foarte coapte si au multa zeama, se pot fierbe si mai mult.
Magiunul (gem de prune) trebuie sa fie destul de dens (mai dens ca un gem de caise de exemplu). Zaharul se pune cu 10 minute inainte de al lua de pe foc.
In final se adauga acidul salicilic.
Se serveste pe paine, umplutura pentru clatite sau gososi
Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Magiun de capsuni

Magiun de capsuni

Capsunile se spala, li se scot coditele si se paseaza cu mixerul. Se pun pe foc mic si dupa ce mai

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Cornulete cu foietaj si magiun

Cornulete cu foietaj si magiun

Se scoate aluatul de foietaj din congelator si se lasa sa se dezghete. Se preincalzeste cuptorul. Pe

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

33 voturi

Ingrediente

  • 4 kg prune coapte
  • 1 kg zahar
  • 4 g acid salicilic (8 aspirine)

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Ardei iuti la otet Ardei iuti la otet

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat, mierea de albine, telina taiata

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Bucate la borcan
Gem de caise Gem de caise

Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti murati la soare