autor:

Doina  Varga

» » , Retete vegetariene, Sosuri

Maioneza dietetica

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Ingrediente
1 galbenus de ou crud, 6-7 lingurite de faina, 6-8 linguri de ulei (de masline), zeama de la jumatate de lamaie, 2-3 linguri iaurt (smantana slaba), 2 linguri mustar, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 5 min

13 voturi

Mod de preparare

Multi se feresc de maioneza pentru ca are multe grasimi, oua, au probleme de sanatate, etc. Eu prepar maioneza dietetica dintr-un singur galbenus crud si folosesc foarte putin ulei.
La inceput opariti faina. Puneti la clocotit 100-150 ml apa. Cand incepe sa clocoteasca puneti intr-un ibric mai micut 3 linguri de ulei (de masline, daca doriti), faina si amestecati usor cu un tel micut sub forma de para pana se incorporeaza.
Daca nu se incorporeaza bine, mai puneti 2-3 linguri de apa rece. Puneti ibricul cu faina si ulei pe aragaz, adaugati putin cate putin apa clocotita, amestecand energic cu telul pana cand se leaga si se desprinde de marginea vasului. Veti obtine o pasta foarte groasa.
Puneti intr-o cana de blender sau intr-un vas mai inalt faina oparita (dupa ce s-a racorit), galbenusul, mustarul, zeama de lamaie, uleiul ramas si sare dupa gust (aproximativ o jumatate de lingurita). Mixati 10-15 secunde sau amestecati 1 minut cu un tel sub forma de para. Adaugati 2-3 linguri de iaurt sau smantana slaba pana se incorporeaza bine.
Maioneza este gata. O puteti folosi la orice preparat cu maioneza. Eu am folosit-o la salata orientala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza dietetica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Maioneza dietetica cu cartofi

Maioneza dietetica cu cartofi

Zdrobiti cartoful fiert cu furculita si puneti-l intr-o cana de blender, impreuna cu mustarul, galbenusul,

10 voturi    7 comentarii
10 min
Sosuri
Maioneza dietetica

Maioneza dietetica

Maioneza asta e dietetica pentru ca nu foloseste galbenus de ou,cel care este colesterolic. Procedeul

2 voturi    3 comentarii
3 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Nu am facut maioneza cu faina niciodata dar pare super mai ales ca prefer maioneza dietetica,sigur voi face si eu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Buna si dietetica.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Imi place reteta ta Doina.Nu am facut maioneza dietetica cu faina , doar cu iaurt...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Interesanta rateta!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Felicitari,nu stiam asa ceva !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      E intradevar o reteta inedita pt mine, nu am auzit inca asa, dar te apreciez pt inventivitate si simtul practic.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Interesanta reteta ta Doina.....dar nu se simte gustul fainii ??? De sanatoasa trebuie sa fie tare binevenita...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Nu mancam in fiecare zi maioneza, asa ca merge o maioneza adevarata.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Interesant!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Interesanta reteta. Am salvat-o.

    • Fara foto

      lumi , 23 ianuarie 2010

      Interesant mod de preparare! Chiar ca e dietetica!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 galbenus de ou crud
  • 6-7 lingurite de faina
  • 6-8 linguri de ulei (de masline)
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri iaurt (smantana slaba)
  • 2 linguri mustar
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am facut maioneza cu faina niciodata dar pare super mai ales ca prefer maioneza dietetica,sigur voi face si eu.

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Gogosari in sos pentru friptura