Multi se feresc de maioneza pentru ca are multe grasimi, oua, au probleme de sanatate, etc. Eu prepar maioneza dietetica dintr-un singur galbenus crud si folosesc foarte putin ulei.
La inceput opariti faina. Puneti la clocotit 100-150 ml apa. Cand incepe sa clocoteasca puneti intr-un ibric mai micut 3 linguri de ulei (de masline, daca doriti), faina si amestecati usor cu un tel micut sub forma de para pana se incorporeaza.
Daca nu se incorporeaza bine, mai puneti 2-3 linguri de apa rece. Puneti ibricul cu faina si ulei pe aragaz, adaugati putin cate putin apa clocotita, amestecand energic cu telul pana cand se leaga si se desprinde de marginea vasului. Veti obtine o pasta foarte groasa.
Puneti intr-o cana de blender sau intr-un vas mai inalt faina oparita (dupa ce s-a racorit), galbenusul, mustarul, zeama de lamaie, uleiul ramas si sare dupa gust (aproximativ o jumatate de lingurita). Mixati 10-15 secunde sau amestecati 1 minut cu un tel sub forma de para. Adaugati 2-3 linguri de iaurt sau smantana slaba pana se incorporeaza bine.
Maioneza este gata. O puteti folosi la orice preparat cu maioneza. Eu am folosit-o la salata orientala.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii