autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Mamăliga cu brinza la cuptor

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 20 ouă, 800 g telemea, 250 g unt, 800 g malai, 30 g sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas cu apa in clocot si sare se adauga progresiv, sub forma de ploaie, malaiul cernut si se bate cu telul. Se continua fierberea la foc potrivit, amestecind pina dispar cocoloasele si devine mai consistenta, dupa preferintele fiecaruia. Cind este aproape gata, se adauga untul si sa mai amesteca o data. Se rade telemeaua si sa unge o tava cu unt. Dupa ce este gata mamaliga, se pune in tava, asezind cite un rind de mamaliga si unul de brinza. Se repeta operatia in straturi alternative, astfel incît deasupra si fie mamaliga, in care se formeaza cuiburi cu un polonic mic si se sparge cite un ou, apoi se introduce tava la cuptor, unde se tine cca. 10 - 15 minute.

Cind este gata rumenita, se scoate din cuptor si se porţionează cite doua oua la portie. Se serveste calda pe platou sau in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamăliga cu brinza la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
mamaliga cu branza

mamaliga cu branza

se face o mamaliga mai subtire,se pune branza intr-un castron se framanta(branza de burduf,telemea,cascaval)se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Briose turnulet-aperitiv

Briose turnulet-aperitiv

Amestecam faina cu praful de copt. Ouale cu uleiul, le batem bine, intr-un bol. Adaugam laptele

5 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 20 ouă
  • 800 g telemea
  • 250 g unt
  • 800 g malai
  • 30 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Clatitele aperitiv