autor:

Andreea Constantina Manciu

» » Aluaturi si Foietaje

MAMALIGA

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
- 2 cani de malai adica 500 de grame, - sare dupa gust, - o lingurita de ulei sau de untura

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1.Punem apa la fiert in care adaugam sare, o lingurita de ulei sau de untura si o dam in clocot
2.Cand clocoteste adaugam malaiul treptat si amestecam cu telul din abundenta pentru a nu se prinde aproximativ 45 de minute
Daca ti-a placut reteta noastra "MAMALIGA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga

Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga

Spalam ficatul si il lasam sa se scurga bine de apa. Incingem uleiul si punem ficatul la prajit pana

7 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Saramura de pui  cu mamaliga

Saramura de pui cu mamaliga

Carnea se cresteaza din loc in loc ca sa se patrunda pe gratar,se unge cu ulei,apoi se presara cu

50 voturi    2 comentarii
59 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Alexgirl

    Alexgirl (Chef de cuisine):

    Am facut si eu mamaliga de atatea ori de dragul mancarurilor de acasa. Nu prea mi-a iesit deoarece nu am avut malai romanesc.Am incercat cu malai indian, asta pentru ca sunt in Anglia. De fiecare data cand vin in tara ma opresc la o mamaliguta...

  • Fara foto

    Racianu (Chef de cuisine):

    Dragii mei,sunt o bucatareasa foarte priceputa in bucataria mea.Am un sot foarte pofticios si mancacios.Mie,in schimb imi place sa gatesc dar nu prea mananc decat cat trebuie.Imi plac numai preparate gatite de mine si de aceea stau cam mult in bucatarie cateodata mai ales de sarbatori.Acum copiii sunt mari la casele lor,am o nepotica de la fata iar baiatul a plecat in Canada de 5 ani.Am fost la el anul trecut si m-a pus sa le gatesc ca la noi in Romania ca tare dor ii era de bucatele noastre.Le-am gatit ce mi-au cerut. Sa ma scuzati ca m-am lungit dar a trebuit sa fac o mica introducere.Privitor la prepararea unei mamaligi am incercat mai multe retete dar m-am oprit la una care e foarte gustoasa.Dupa ce ai rsturnat-o,o mananci goala asa de buna este.In mare va spun cum sa faceti;Se pune apa in ceaun cata doriti,sare,o lingura,doua de ulei si o lasi sa fiarba.In momentul cand a inceput sa fiarba pui faina,dar ai nevoie de un ,,tel\'\'cu care sa invarti cand adaugi faina.Cand ai crezut ca ai pus faina cat trebuie,invarti bine cu telul si apoi il scoti din ceaun,ca nu mai e nevoie de el.Lasi mamaliga sa se scoaca, iei o lingura de lemn si incepi sa o mesteci apoi o mai lasi si iar o iei la mestecat,pana se dezlipeste mamaliga de pe lingura.Apoi o topsesti si o rastorni pe un fund de lemn special sau intr-un castron mai mare.Ei,la aceasta mamaliga nu-ti rezista nici o mancare.Am filmat si eu odata cand am facut mamaliga dar nu stiu daca e permis sa postez un film. Va doresc sa aveti pofta.Si sa ma iertati daca v-am plictisit cu toate aceste mici detalii dar care conteaza enorm de mult.Va sarut pe toti.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Mamaliga...e buna ,buna...

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    La fel o prepar si eu,dar folosesc malai grisat,pt ca nu am posobilitatea sa gasesc malai normal.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    imi place foarte mult mamaliga...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Eu pun faina de malai putin inainte de a fierbe apa si nu se fac cocoloase.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

      Pentru ca sa nu faca mamaliga cocolosi , inainte de a o pune in apa sa fiarba, o udam cu putina apa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 2 cani de malai adica 500 de grame
  • - sare dupa gust
  • - o lingurita de ulei sau de untura

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

mirey (Chef de cuisine)

Mamaliga...e buna ,buna...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu rosii uscate si cimbru