autor:

Fara foto

» » Retete de post

Mamaliga Ciobaneasca

Autor: Larysa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larysa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
-200 faina de malai, -2 (lg) ulei, -600 ml apa, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu uleiu si putina sare dupa gust si se lasa pana incepe sa fiarba apa.
Se adauga faina de malai treptat si se lasa la fiert cca 20 min, se ia un castron adanc si se umezeste cu apa si rastoarna mamaliga in el, se lasa la racit.Dupa ce sa racit se intorce invers pe o farfurie si este gata de servit!
POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga Ciobaneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Piersici de post

Piersici de post

Se amesteca apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, sarea, dupa care se adauga faina, esenta

15 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Fursecuri cu dulceata de visine si ciocolata

Fursecuri cu dulceata de visine si ciocolata

Margarina o taiem cuburi intr-un bol, punem zaharul, ciocolata data pe razatoarea mica si le frecam

3 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria , 20 noiembrie 2013

    merge alaturi de niste sarmalute si branza de burduf

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O bunatate ,merge alaturi de o tochitura , cas framantat , etc ...

  • Fara foto

    Larysa (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Fiecare e liber sa aleaga ce doreste langa aceasta mamaliga eu momentan nu am avut acasa :branza,cas,urda,zer,telemea,etc.....noi am savurat-o langa un crap....mersi de mesaj...;)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte aspectoasa!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      si totusi,de ce este mamaliga ciobaneasca? ar fi trebuit adaugate ingrediente specifice ciobanilor:branza,cas,urda,zer,telemea,etc.nu vad rostul in aceasta denumire,este pur si simplu o mamaliga clasica.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Interesant cu castronul.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      tare bun !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • -200 faina de malai
  • -2 (lg) ulei
  • -600 ml apa
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de Larysa
Cornulete in 2 culori

Cornulete in 2 culori

Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul,

32 voturi    17 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu Branza

Placinta cu Branza

Aluatul: -Se pune drojdia la dospit in laptele caldut(100 ml)cca 10 min,se pune faina cu 2 galbenusuri

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Friptura la capac cu ardei

Friptura la capac cu ardei

Se taie carnea felii, se pune la tigaie dupa care se adauga uleiul(3 lg),se pune vegeta,sare,piper

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

maria

merge alaturi de niste sarmalute si branza de burduf

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

59 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciuperci cu usturoi-reteta de post Ciuperci cu usturoi-reteta de post

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
TOCANITA DE LEGUME