autor:

Fara foto

» » Retete de post

Mamaliga Ciobaneasca

Autor: Larysa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larysa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
-200 faina de malai, -2 (lg) ulei, -600 ml apa, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu uleiu si putina sare dupa gust si se lasa pana incepe sa fiarba apa.
Se adauga faina de malai treptat si se lasa la fiert cca 20 min, se ia un castron adanc si se umezeste cu apa si rastoarna mamaliga in el, se lasa la racit.Dupa ce sa racit se intorce invers pe o farfurie si este gata de servit!
POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga Ciobaneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pisto

Pisto

Legumele le spalam toate. Luam o cratita o punem pe foc si adaugam uleiul de masline,lasam sa

16 voturi    5 comentarii
1h
Retete de post
Pilaf cu morcov

Pilaf cu morcov

Se razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei. Se spala orezul si se pune peste legumele

0 voturi    4 comentarii
50 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria , 20 noiembrie 2013

    merge alaturi de niste sarmalute si branza de burduf

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O bunatate ,merge alaturi de o tochitura , cas framantat , etc ...

  • Fara foto

    Larysa (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Fiecare e liber sa aleaga ce doreste langa aceasta mamaliga eu momentan nu am avut acasa :branza,cas,urda,zer,telemea,etc.....noi am savurat-o langa un crap....mersi de mesaj...;)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte aspectoasa!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      si totusi,de ce este mamaliga ciobaneasca? ar fi trebuit adaugate ingrediente specifice ciobanilor:branza,cas,urda,zer,telemea,etc.nu vad rostul in aceasta denumire,este pur si simplu o mamaliga clasica.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Interesant cu castronul.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      tare bun !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • -200 faina de malai
  • -2 (lg) ulei
  • -600 ml apa
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de Larysa
Cornulete in 2 culori

Cornulete in 2 culori

Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul,

31 voturi    17 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu Branza

Placinta cu Branza

Aluatul: -Se pune drojdia la dospit in laptele caldut(100 ml)cca 10 min,se pune faina cu 2 galbenusuri

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Friptura la capac cu ardei

Friptura la capac cu ardei

Se taie carnea felii, se pune la tigaie dupa care se adauga uleiul(3 lg),se pune vegeta,sare,piper

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

maria

merge alaturi de niste sarmalute si branza de burduf

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Negresa cu gem si nuca