autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Mamaliga cu branza si ciolan afumat

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Ingrediente
-2 l de apa, -500 g malai, -100 g unt, -500 g ciolan afumat, -400 g branza proaspata, -400 g telemea de oaie, - 100 g smantana, - 1 ceapa.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

35 voturi

Mod de preparare

1. Se pun cei 2 l de apa la fiert impreuna cu 50 g unt si o mana de malai.
2. Cand apa fierbe se adauga restul de malai si se amsteca foarte bine. Se lasa la foc mic timp de 15-20 minute, amestecand din cand in cand.
3. Intre timp se taie ciolanul cubulete si se frige intr-o tigaie. Cand s-a rumenit se stinge focul.
4. Branza proaspata se amesteca cu cea telemea.
5. Intr-un vas de yena se adauga putin unt si se ung peretii vasului.
6. Se aseaza prima oara un strat subtire de mamaliguta, apoi unul de branza, iar mamaliguta, stratul de ciolan afumat, iar mamaliga si la final un strat de branza. Se pune untul ramas deasupra si se baga in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos.

Se serveste fierbinte cu smantana deasupra si cu o ceapa alaturi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza si ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Galantina de pui/cu garnitura

Galantina de pui/cu garnitura

Pe masa de lucru pregatim o folie de aluminiu,si incepem in ordine sa le asezam ca la o placinta. Se

7 voturi    9 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nina Cioban , 01 februarie 2015

    acest preparat in zona moldovei se mai numeste si Nacica

  • Fara foto

    Rodica Comaniciu , 11 septembrie 2014

    Prefer doar mamaliga cu branza , fara ciolan

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 02 octombrie 2013

    In mamaliga originala cind se face un se pune unt,putin unt se pune cind se cind se bolul in care se aseaza un rind de mamaliga ,unul de brinza ,altul de mamaliga ,apoi putin unt brinza ,mamaliga si se termina cu brinza ,bucatele de cirnat care a fost prajit ,costita ,se pune putin timp la cuptorul prea incalzit, pentru a se rumeni (10-15 minute) un mai mult doar toate sint prepárate inainte.Se serveste cu smintina s-au f. smintina . f. pera multa grasime ptr. colesterol.Pofta buna

    • Fara foto

      Drejan Bela , 14 septembrie 2013

      Apa! mi-e rau.

    • Fara foto

      Aurelia Boncut , 14 septembrie 2013

      acest preparat in zona moldovei se mai numeste si Nacica

    • Fara foto

      Hodic Zoita , 14 septembrie 2013

      acest preparat in zona moldovei se mai numeste si Nacica

    • Fara foto

      Hilda Hodic , 14 septembrie 2013

      acest preparat in zona moldovei se mai numeste si Nacica

    • Fara foto

      Constantin Palosanu , 14 septembrie 2013

      acest preparat in zona moldovei se mai numeste si Nacica

    • Fara foto

      Hodic Zoita , 14 septembrie 2013

      acest preparat in zona moldovei se mai numeste si Nacica

    • Fara foto

      Tina Chelaru , 14 septembrie 2013

      acest preparat in zona moldovei se mai numeste si Nacica

    • Fara foto

      George Chirila , 14 septembrie 2013

      acest preparat in zona moldovei se mai numeste si Nacica

    • Fara foto

      Daniel Chirila , 14 septembrie 2013

      bun si usor de preparat

    • Fara foto

      Hilda Hodic , 14 septembrie 2013

      acest preparat in zona moldovei se mai numeste si Nacica

    • Fara foto

      Hodic Zoita , 14 septembrie 2013

      super!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Mary Becheanu , 14 septembrie 2013

      acest preparat in zona moldovei se mai numeste si Nacica

    • Fara foto

      Doina Marin , 14 septembrie 2013

      acest preparat in zona moldovei se mai numeste si Nacica

    • Fara foto

      Liliana Bahnariu , 14 septembrie 2013

      acest preparat in zona moldovei se mai numeste si Nacica

    • Fara foto

      Seserman Gheorghe , 14 septembrie 2013

      aoleuuuuu! mor de pofta!

    • Fara foto

      Teodora Zaraza , 30 august 2013

      aoleuuuuu! mor de pofta!

    • Fara foto

      Dana Chirila , 30 august 2013

      Ce bine arata...trebuie sa incerc si aceasta reteta :)

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Multumesc frumos!

    • Fara foto

      vitan aneta , 09 iulie 2010

      delicios......trebuie sa incerc si eu,arata minunat,felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Arata super bine...Ce pofta mi-ai facut!!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      S-a mancat pana la ultima bucatica! Cand am facut-o am servit-o calda cu smantana si ceapa, iar apoi, ceea ce a ramas am mancat-o rece a doua zi.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Mmmmm.,ce pofta mi-ai facut........

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Si eu am facut ceva asemanator. Foarte buna mamaliguta.*****

    • Fara foto

      pavel nastase , 07 iulie 2010

      Frumoasa combinatie!Arata si bine,cred ca este f, bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Arata nemaipomenit de bine ! Cu ceapa ? N-am mancat niciodata, dar...merita incercat. Cam asa ceva am si eu un cuptor, acum....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Mi-ai facut deja pofta! E foarte buna!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Alina,ce bunatate ai facut tu aici.*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Foarte aromata si fina.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Ce bun!!!super yummy!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

35 voturi

Ingrediente

  • -2 l de apa
  • -500 g malai
  • -100 g unt
  • -500 g ciolan afumat
  • -400 g branza proaspata
  • -400 g telemea de oaie
  • - 100 g smantana
  • - 1 ceapa.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Multumesc frumos!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancare de marar