Se face o mamaliga pripita,din 400 g malai,2 l de apa si 2 lingurite de sare.Eu,amestec toate ingredientele(faina,sare si apa,incetul cu incetul,mestecind tot timpul,sa nu se formeze cocoloase),la rece,apoi,pun pe foc puternic,mestecind tot timpul si,cind fierbe,pun pe foc mic,acopar,mestec din cind in cind.Las mamaliga pe foc (mic)cca 10 minute.
Cele 3 tipuri de brinza se rad pe razatoarea cu orificii mici(cascavalul se poate rade si pe razatoarea cu orificii mari),apoi se amesteca,impreuna;se potriveste de sare.
Cca 2 linguri de unt se topesc;se lasa pe foc(la foc mic),pina cind toata apa(din unt),dispare.
Ultima,se face mamaliga,ca sa nu se raceasca;sa fie usor de manipulat.
Asamblare:intr-o tava(30/20),unsa cu unt(solid),se pune jumatate din cantitatea de mamaliga.
Peste,se pune brinza(cele 3 tipuri),apoi a 2-a jumatate de mamaliga.Peste se pun cele 2 linguri de unt topit;se intinde,apoi,tava se pune in cuptor;se lasa cca 25-30 minute,apoi se scoate si se taie.Dupa aceea se taie(marimea dorita) si se serveste cu iaurt(de preferinta,de oaie).
Dupa ce se scoate din cuptor,se lasa putin,sa se raceasca(cca 20 minute),pt. a se taia mai usor.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii