Mamaliga cu brinza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Mamaliga cu brinza

Ingrediente

  • 400 g faina de porumb
  • -200 g de telemea
  • -125 g de cascaval
  • -100 g de cheder
  • -unt(dupa plac)
  • -2 lingurite de sare,pt.mamaliga
  • -2 l apa

Mod de preparare

Se face o mamaliga pripita,din 400 g malai,2 l de apa si 2 lingurite de sare.Eu,amestec toate ingredientele(faina,sare si apa,incetul cu incetul,mestecind tot timpul,sa nu se formeze cocoloase),la rece,apoi,pun pe foc puternic,mestecind tot timpul si,cind fierbe,pun pe foc mic,acopar,mestec din cind in cind.Las mamaliga pe foc (mic)cca 10 minute.

Cele 3 tipuri de brinza se rad pe razatoarea cu orificii mici(cascavalul se poate rade si pe razatoarea cu orificii mari),apoi se amesteca,impreuna;se potriveste de sare.

Cca 2 linguri de unt se topesc;se lasa pe foc(la foc mic),pina cind toata apa(din unt),dispare.

Ultima,se face mamaliga,ca sa nu se raceasca;sa fie usor de manipulat.

Asamblare:intr-o tava(30/20),unsa cu unt(solid),se pune jumatate din cantitatea de mamaliga.

Peste,se pune brinza(cele 3 tipuri),apoi a 2-a jumatate de mamaliga.Peste se pun cele 2 linguri de unt topit;se intinde,apoi,tava se pune in cuptor;se lasa cca 25-30 minute,apoi se scoate si se taie.Dupa aceea se taie(marimea dorita) si se serveste cu iaurt(de preferinta,de oaie).

Dupa ce se scoate din cuptor,se lasa putin,sa se raceasca(cca 20 minute),pt. a se taia mai usor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise