autor:

husni

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mamaliga cu brinza

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Ingrediente
400 g faina de porumb, -200 g de telemea, -125 g de cascaval, -100 g de cheder, -unt(dupa plac), -2 lingurite de sare,, -2 l apa

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se face o mamaliga pripita,din 400 g malai,2 l de apa si 2 lingurite de sare.Eu,amestec toate ingredientele(faina,sare si apa,incetul cu incetul,mestecind tot timpul,sa nu se formeze cocoloase),la rece,apoi,pun pe foc puternic,mestecind tot timpul si,cind fierbe,pun pe foc mic,acopar,mestec din cind in cind.Las mamaliga pe foc (mic)cca 10 minute.
Cele 3 tipuri de brinza se rad pe razatoarea cu orificii mici(cascavalul se poate rade si pe razatoarea cu orificii mari),apoi se amesteca,impreuna;se potriveste de sare.
Cca 2 linguri de unt se topesc;se lasa pe foc(la foc mic),pina cind toata apa(din unt),dispare.
Ultima,se face mamaliga,ca sa nu se raceasca;sa fie usor de manipulat.
Asamblare:intr-o tava(30/20),unsa cu unt(solid),se pune jumatate din cantitatea de mamaliga.
Peste,se pune brinza(cele 3 tipuri),apoi a 2-a jumatate de mamaliga.Peste se pun cele 2 linguri de unt topit;se intinde,apoi,tava se pune in cuptor;se lasa cca 25-30 minute,apoi se scoate si se taie.Dupa aceea se taie(marimea dorita) si se serveste cu iaurt(de preferinta,de oaie).
Dupa ce se scoate din cuptor,se lasa putin,sa se raceasca(cca 20 minute),pt. a se taia mai usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu brinza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mamaliga cu brinza Focsani

Mamaliga cu brinza Focsani

Se face o mamaliga molcuta, fiarta bine. Intr-n vas ceramic, se pune un strat de brinza, unul de

7 voturi    17 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

Spalati si stergeti pulpa, condimentati-o bine cu piper, cimbru, paprika, ungeti-o cu ketchup, uleiul

45 voturi    26 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Multumesc pentru aprecieri!

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    asta vreau si eu sa gatesc pt azi, o idee buna si rapida

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

    Yummy!!!foarte bine explicat si frumos prezentatã ca de obicei:)

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

      Foarte buna ,abia astept sa gust!

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

      Mmm... foarte bun! Eu mananc destul de des branza cu mamaliga, dar am facut la cuptor doar o data si fara unt. Data viitoare pun si unt. Multumim pentru reteta!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

      Arata foarte bine!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

      Va invit,la o mamaliga cu brinza. Mari,adu tu malaiul!OK?Hahaha...........te invit,dar adu tu! O chemam sipe Mihaela. Mari,eu,o fac asa,de cind sint aici;aici,nu prea gasim faina de porumb;mamaliga,pt noi,e o delicatesa. De multe ori,cind am musafiri(romance),fac mamaliga cu brinza;si ca sa arate mai "elegant",o fac asa. Dar,mie,imi place f.mult si cum o prefera "mofturosii"tai.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

      Camy, ce pofta mi-ai facut! La noi se mananca des mamaliguta cu branza si smantana, dar la cuptor nu fac din cauza mofturosilor. Ar trebui sa o mananc singura pe toata. Asa ca o sa vin la tine la o portioara! hahahaha

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

      Aromata si tentanta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina de porumb
  • -200 g de telemea
  • -125 g de cascaval
  • -100 g de cheder
  • -unt(dupa plac)
  • -2 lingurite de sare,
  • -2 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete rapida