autor:

licu pop

» » Mancaruri cu carne

Mamaliga cu intinsoare de carnat

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
300 gr carnat de casa, 4 5 bucati de costita de porc, 3 4 catei de usturoi, faina de malai, sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pune carnatul intr-o cratita si apa pana la nivelul lui.Se fierbe pana scade apa de tot.Se prajeste in grasimea ramasa pana ce capata o crusta aurie se adauga usturoiul maruntit si mai tinem pe foc 1 2 minute.Intru-n ceaun se pune apa sare si c-am o mana de malai, se fierbe , 5 6 minute si cu un polonic se toarna peste carnat, 3 4 polonice(trebuie sa fie cam subtire).Se mai fierbe pana ce se omogenizeaza.Mamaliga se face mai vartoasa.Se serveste cu muratura.Fiind o reteta veche baraneasca nu trebuie sa lipseasca aperitivul: 2 pahare de tuica de pruna de 56 de grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu intinsoare de carnat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Curcan cu gutui

Curcan cu gutui

Pentru cei care cresc sau cumpara curcanul viu se recomanda inainte cu o saptamana sa se faca indoparea

7 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui

Frigarui

Portionam carnea si o lasam la macerat in vinul condimentat pentru o ora. Infingem carnea in tepuse,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cimpureanu Elenadoina , 21 decembrie 2013

    peste carnat se pune si branza de burduf este f buna

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    2 pahare ? Pai la cat e de tare nu mai apuci sa savurezi bunatatea ce ai preparat-o aici !!! Carnatul e proaspat sau afumat ?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    E buna! Si eu fac asa, ingros intinsoarea cu cir de mamaliga.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Apetisanta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Delicioasa.Unde e palinca???????

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      O reteta traditionala, dar tare apetisanta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Miroase tare bine

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 300 gr carnat de casa
  • 4 5 bucati de costita de porc
  • 3 4 catei de usturoi
  • faina de malai
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Sidy (Chef de cuisine)

2 pahare ? Pai la cat e de tare nu mai apuci sa savurezi bunatatea ce ai preparat-o aici !!! Carnatul e proaspat sau afumat ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
SARMALE DIN CARENE DE VITA SI PUI