autor:

licu pop

» » Mancaruri cu carne

Mamaliga cu intinsoare de carnat

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
300 gr carnat de casa, 4 5 bucati de costita de porc, 3 4 catei de usturoi, faina de malai, sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pune carnatul intr-o cratita si apa pana la nivelul lui.Se fierbe pana scade apa de tot.Se prajeste in grasimea ramasa pana ce capata o crusta aurie se adauga usturoiul maruntit si mai tinem pe foc 1 2 minute.Intru-n ceaun se pune apa sare si c-am o mana de malai, se fierbe , 5 6 minute si cu un polonic se toarna peste carnat, 3 4 polonice(trebuie sa fie cam subtire).Se mai fierbe pana ce se omogenizeaza.Mamaliga se face mai vartoasa.Se serveste cu muratura.Fiind o reteta veche baraneasca nu trebuie sa lipseasca aperitivul: 2 pahare de tuica de pruna de 56 de grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu intinsoare de carnat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mini rulade cu crusta crocanta

Mini rulade cu crusta crocanta

1. Se face o compozitie din 2 oua batute cu sare,piper,1 lingura de boia de ardei dulce,2 linguri

11 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Clatite brasovene cu ficatei de pui

Clatite brasovene cu ficatei de pui

Se prajesc usor ficateii, in ulei si apoi se lasa la racit , dupa care se toaca marunt. Ceapa

11 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cimpureanu Elenadoina , 21 decembrie 2013

    peste carnat se pune si branza de burduf este f buna

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    2 pahare ? Pai la cat e de tare nu mai apuci sa savurezi bunatatea ce ai preparat-o aici !!! Carnatul e proaspat sau afumat ?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    E buna! Si eu fac asa, ingros intinsoarea cu cir de mamaliga.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Apetisanta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Delicioasa.Unde e palinca???????

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      O reteta traditionala, dar tare apetisanta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Miroase tare bine

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 300 gr carnat de casa
  • 4 5 bucati de costita de porc
  • 3 4 catei de usturoi
  • faina de malai
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Sidy (Chef de cuisine)

2 pahare ? Pai la cat e de tare nu mai apuci sa savurezi bunatatea ce ai preparat-o aici !!! Carnatul e proaspat sau afumat ?

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Bastonase crocante de pui