Confit-ul de pui
Se curata morcovii si se taie bucati lungi de 5 cm.
Se incinge uleiul (2 linguri), pulpele de pui se sareaza, se pipereaza si se prajesc pe toate partile. Se adauga usturoiul si se prajeste si el putin. Se stinge cu vin, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba 15 minute. Se adauga morcovii si se mai fierb incet 30 minute (la foc mic), apoi maslinele si maghiranul si se mai lasa alte 10 minute sa fiarba.
Se scoate carnea de pe oase si se rupe cu mana, se taie marunt maslinele si morcovii si se amesteca toate. Mamaliga:
Se pune apa cu untul la fiert, se sareaza, se pipereaza si se toarna malaiul in ploaie. Se fierbe - amestecand intruna - pana ce se ingroasa.
Se intinde mamaliga pe o planseta (stratul sa aiba cam 1 cm grosime) si se netezeste suprafata cu un cutit lat. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie din ea dreptunghiuri de cca 8 x 5 cm.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc bucatile de mamaliga cate 2 minute pe fiecare parte.
Se iau cate 3 bucati, prima se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se asterne cu un strat de confit de pui, deasupra urmeaza cea de-a doua, se pune iarasi pui si, in fine, ultima bucata de mamaliga. (Se procedeaza la fel cu toate bucatile).
Se baga in cuptorul incins si se coace aproximativ 10 minute. Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii