autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mamaliga cu pui

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
4 catei de usturoi, 2 morcovi, 4 linguri de ulei fin, 600 g pulpe de pui, sare, piper, 100 ml vin alb sec, 100 g masline negre (fara samburi), 2 crengute maghiran, 50 g unt, 300 g malai., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Confit-ul de pui
Se curata morcovii si se taie bucati lungi de 5 cm.

Se incinge uleiul (2 linguri), pulpele de pui se sareaza, se pipereaza si se prajesc pe toate partile. Se adauga usturoiul si se prajeste si el putin. Se stinge cu vin, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba 15 minute. Se adauga morcovii si se mai fierb incet 30 minute (la foc mic), apoi maslinele si maghiranul si se mai lasa alte 10 minute sa fiarba.
Se scoate carnea de pe oase si se rupe cu mana, se taie marunt maslinele si morcovii si se amesteca toate. Mamaliga:

Se pune apa cu untul la fiert, se sareaza, se pipereaza si se toarna malaiul in ploaie. Se fierbe - amestecand intruna - pana ce se ingroasa.

Se intinde mamaliga pe o planseta (stratul sa aiba cam 1 cm grosime) si se netezeste suprafata cu un cutit lat. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie din ea dreptunghiuri de cca 8 x 5 cm.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc bucatile de mamaliga cate 2 minute pe fiecare parte.

Se iau cate 3 bucati, prima se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se asterne cu un strat de confit de pui, deasupra urmeaza cea de-a doua, se pune iarasi pui si, in fine, ultima bucata de mamaliga. (Se procedeaza la fel cu toate bucatile).

Se baga in cuptorul incins si se coace aproximativ 10 minute. Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Saramura de pui  cu mamaliga

Saramura de pui cu mamaliga

Carnea se cresteaza din loc in loc ca sa se patrunda pe gratar,se unge cu ulei,apoi se presara cu

50 voturi    2 comentarii
59 min
Retete la gratar
Carne de porc sau de vită cu morcovi şi bere

Carne de porc sau de vită cu morcovi şi bere

Taie carnea fâşii subţiri sau cubuleţe. Taie ceapa feliuţe. Căleşte ceapa în ulei, adaugă

5 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 4 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 4 linguri de ulei fin
  • 600 g pulpe de pui
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 g masline negre (fara samburi)
  • 2 crengute maghiran
  • 50 g unt
  • 300 g malai.
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu pipote la cuptor