autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Mamaliga prajita, crocanta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
o mamaliga tare, o mina de parmezan proaspat ras, sare marina, piper negru proaspat macinat, 2 maini de malai, pentru presarat, 2 litri ulei floarea-soarelui pentru prajit, frunze de la o mina de rozmarin proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai întâi. faceti mamaliga; când o luati de pe foc, adaugati parmezanul si condimentati
dupa gust. Întindeti mamaliga intr-o tava sau pe o suprafata de lucru unsa
cu ulei, într-un strat de 2.5 cm grosime, iar dupa ce s-a racit si s-a intarit, rupeti-o
sau taiati-o în bucati cât degetul mare. Din punctul meu de vedere, cu cit o taiati
mai mare, cu atit mai bine! Dati toate bucatile prin malai, care la prajire va forma
o crusta delicioasa.

Puneti pe foc iute o tigaie adinca si adaugati uleiul de floarea-soarelui. Puneti în
ulei o bucata de cartof - când se prajeste repede si bine, uleiul a ajuns la temperatura
ideala. Puteti folosi un termometru pentru gatit. daca aveti - trebuie sa indice 180gradeC.
Daca uleiul se încinge prea tare si începe sa fumege,micsorati flacara.
Puneti o mina de bucati de mamaliga intr-o sita mica si
cufundati-le usor în ulei - daca nu se întilmpla nimic, înseamna ca uleiul nu e suficient
de fierbinte. Daca se prajesc, totul e bine!Dupa 4 minute de prajit, cind mamaliga e crocanta, se adauga o mâna de frunze de rozmarin pentru ultimele 20 de secunde - dau o aroma si o
textura incredibila! Scoateti cu atentie mamailiga si rozmarinul. folosind sita sau o
lingura cu gauri, si asezati-le pe hartie absorbanta . Presarati sare si serviti imediat
mamaliga oaspetilor, ca aperitiv. sau intr-un castron, sub forma de garnitura .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga prajita, crocanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o mamaliga tare
  • o mina de parmezan proaspat ras
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 maini de malai
  • pentru presarat
  • 2 litri ulei floarea-soarelui pentru prajit
  • frunze de la o mina de rozmarin proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu stafide