Mamaliga prajita, crocanta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o mamaliga tare
  • o mina de parmezan proaspat ras
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 maini de malai, pentru presarat
  • 2 litri ulei floarea-soarelui pentru prajit
  • frunze de la o mina de rozmarin proaspat

Mod de preparare

Mai întâi. faceti mamaliga; când o luati de pe foc, adaugati parmezanul si condimentati

dupa gust. Întindeti mamaliga intr-o tava sau pe o suprafata de lucru unsa

cu ulei, într-un strat de 2.5 cm grosime, iar dupa ce s-a racit si s-a intarit, rupeti-o

sau taiati-o în bucati cât degetul mare. Din punctul meu de vedere, cu cit o taiati

mai mare, cu atit mai bine! Dati toate bucatile prin malai, care la prajire va forma

o crusta delicioasa.

Puneti pe foc iute o tigaie adinca si adaugati uleiul de floarea-soarelui. Puneti în

ulei o bucata de cartof - când se prajeste repede si bine, uleiul a ajuns la temperatura

ideala. Puteti folosi un termometru pentru gatit. daca aveti - trebuie sa indice 180gradeC.

Daca uleiul se încinge prea tare si începe sa fumege,micsorati flacara.

Puneti o mina de bucati de mamaliga intr-o sita mica si

cufundati-le usor în ulei - daca nu se întilmpla nimic, înseamna ca uleiul nu e suficient

de fierbinte. Daca se prajesc, totul e bine!Dupa 4 minute de prajit, cind mamaliga e crocanta, se adauga o mâna de frunze de rozmarin pentru ultimele 20 de secunde - dau o aroma si o

textura incredibila! Scoateti cu atentie mamailiga si rozmarinul. folosind sita sau o

lingura cu gauri, si asezati-le pe hartie absorbanta . Presarati sare si serviti imediat

mamaliga oaspetilor, ca aperitiv. sau intr-un castron, sub forma de garnitura .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise