Morcovii,telina si pastarnacul se curata,se spala si se taie in sferturi.Se pun la fiert in 1,5 l apa cu un praf de sare si se lasa sa fiarba 30 de minute,se scurg si se paseaza.
Se pune treisfert din supa la fiert intr-un vas pentru mamaliga,se pune 1 lingura de malai si se lasa sa clocoteasca,apoi se adauga in ploaie restul de malai,se amesteca bine,se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si patrunjel.Se fierbe 20 de minute apoi se rastoarna si se pune putin unt deasupra.
Mancarica:se curata ciupercile,se spala si se taie felii,se calesc in ulei,se adauga usturoiul tocat ,se stinge cu zeama de lamaie si vinul,se fierb inabusit 30 de minute,se condimenteaza cu sare,piper si putin patrunjel verde tocat marunt.Se adauga putin unt si se serveste cu mamaliguta calda.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii