Ficat de curcan la tigaie cu mamaliguta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ficat de curcan la tigaie cu mamaliguta

Ingrediente

  • 1 kg ficat de curcan.
  • 500 gr malai grisat.
  • 3 sau 4 linguri de ulei de masline presat la rece,pentru prajit ficatul.
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin, pentru preparatul mamaligutei.
  • sare,piper roz proaspat macinat.
  • 2 sau 3 catei de usturoi.
  • 4 linguri de lapte dulce.
  • 2 linguri de iaurt mai gros.

Mod de preparare

Punem apa la fiert pentru mamaliguta,cand da in clocot punem malaiul,adaugam sare si 2 linguri de ulei de masline extravirgin.Uleiul de masline extravirgin este foarte bun in mamaliguta deoarece nu se mai prinde de fundul recipientului in care facem mamaliguta.Eu am o craticioara speciala de teflon cu fundul mai gros,pentru ca sa nu se prinda mamaliguta.Fierbem malaiul cam 15-20 de minute,ca sa fie bine facuta mamaliga,amestecand incontinuu.Cand este gata o punem pe o farfurie sau platou.Pregatim ficatul,dupa ce l-am spalat bine si l-am lasat la scurs.Eu pun intr-o tigaie de teflon,3 sau 4 linguri de ulei de masline presat la rece il las sa se incinga si apoi rastorn toti ficateii de curcan si amestec repede cu o spatula de lemn.In ficatei punem sare sau vegeta,fiecare ce doreste.Acesti ficatei se fac foarte repede,in circa 7-10 minute.Acum depinde de gustul fiecaruia,mie personal imi plac mai zemosi,mai in sange.Cine doreste sa fie mai prajiti,mai bine patrunsi, ii tine mai mult la prajit.Pregatim mujdeiul de usturoi.Curatam usturoiul,il bagam la presa de usturoi si apoi ii frecam cu cateva picaturi de ulei de masline,la care eu adaug 2 linguri de iaurt mai gros si completez cu lapte dulce.In mujdei punem sare sau vegeta,fiecare ce doreste.De asamblarea pe platou a acestui fel de mancare,ramane la aprecierea si gustul fiecaruia.Eu am ornat preparatul cu patrunjel verde,ca sa fie platoul mai aspectuos.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise