Mamaliguta cu sos de ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mamaliguta cu sos de ciuperci

Ingrediente

  • • 150 gr faina de malai
  • • 1 lingurita sare
  • Pentru sosul de ciuperci
  • • 1 lingura ulei de masline
  • • 2 catei de usturoi, tocati mare
  • • 500 gr mix de ciuperci, taiate in bucati groase
  • • 1 cub ciuperci dizolvat in 30 ml apa calda
  • • 1 conserva mica (aprox.70gr) piure de rosii
  • • 1 lingurita cimbru uscat
  • • 30 ml vin rosu
  • • 30 m coniac
  • • sare si piper negru
  • • frunzulite de patrunjel, pentru orant

Mod de preparare

1. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc potrivit.Se adauga usturoiul si se caleste putin, apoi se adauga ciupercile si se calesc 10 minute, pana cand s-au inmuiat.

2. Se adauga in tigaie, cubul ciuperci cu 30 ml apa, piureul de rosii, cimbrul, vinul si coniacul.Se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe acoperit la foc mic 10 minute.

3. Intre timp de prepara mamaliguta.Se pun 750 ml apa si 1 lingurita sare intr-o oala si se da in clocot.Se pune faina de malai in ploaie , amestecand continuu si se fierbe pana se ingroasa.

4. Se aranjeaza mamaliguta pe 2 farfurii, se pune alaturi sosul de ciuperci si se orneaza cu frunzulite de patrunjel.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise