autor:

Sidy

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Mamaliguta in straturi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
400 g faina malai, 250 g telemea, 200 g carnati afumat, 300 ml smantana, sare, 2 linguri ulei(untura e mai gustoasa)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pun 2 l apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se invarte bine sa nu se faca cocoloase.Apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba mamaliga la foc mic.
Carnatul se taie felii si se pune la prajit.
Telemeaua se da pe razatoarea cu gauri mari.
Cand mamaliga este fiarta se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Se pune 1/4 din mamaliga apoi 1/2 din cantitatea de carnati prajit, 1/4 mamaliga, telemeaua rasa presarata cu smantana, 1/4 mamaliga, cealalta 1/2 de carnati prajiti si ultima portie de mamaliga deasupra. Se pun cateva lingurite cu smantana si se da vasul la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-40 minute.
Se serveste cu smantana alaturi.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Briose cu urzici si branza

Briose cu urzici si branza

Mai întâi se pregătesc formele de brioșe, punându-se hârtie de copt care

3 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Budinca de Conopida

Budinca de Conopida

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa la fiert. Punem sare

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • nicoleta lacatus

    nicoleta lacatus (Chef de cuisine):

    si eu gatesc foarte des acest fel de mancare.ne place f .mult.eu mai adaug deasupra si oua batute cu cascaval.oricum felicitari.mi-ai facut deja pofta!!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    Un adevarat festin culinar,eu faceam si cu tochitura !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte gustoasa! Imi lasa gura apa, e si satioasa.

  • Fara foto

    vera , 28 februarie 2010

    bun si gustos!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Imi place foarte mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      ce forumos ,o idee buna

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Gustos, f. gustos....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Apetisant. Imi lasa gura apa

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Delicios,arata foarte bine....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina malai
  • 250 g telemea
  • 200 g carnati afumat
  • 300 ml smantana
  • sare
  • 2 linguri ulei(untura e mai gustoasa)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Un adevarat festin culinar,eu faceam si cu tochitura !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Humus