autor:

Sidy

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Mamaliguta in straturi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
400 g faina malai, 250 g telemea, 200 g carnati afumat, 300 ml smantana, sare, 2 linguri ulei(untura e mai gustoasa)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pun 2 l apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se invarte bine sa nu se faca cocoloase.Apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba mamaliga la foc mic.
Carnatul se taie felii si se pune la prajit.
Telemeaua se da pe razatoarea cu gauri mari.
Cand mamaliga este fiarta se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Se pune 1/4 din mamaliga apoi 1/2 din cantitatea de carnati prajit, 1/4 mamaliga, telemeaua rasa presarata cu smantana, 1/4 mamaliga, cealalta 1/2 de carnati prajiti si ultima portie de mamaliga deasupra. Se pun cateva lingurite cu smantana si se da vasul la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-40 minute.
Se serveste cu smantana alaturi.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pateu de linte

Pateu de linte

Lintea se pune la hidratat intr-un bol cu apa pt cateva ore. Dupa, o spalam si o punem la fiert

1 vot    0 comentarii
4h
Retete vegetariene
Orez  indian cu lamaie

Orez indian cu lamaie

Intr-un mixer se maruntesc ghimbirul, usturoiul si semintele de cardamom. Orezul Basmati se opareste

20 voturi    8 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • nicoleta lacatus

    nicoleta lacatus (Chef de cuisine):

    si eu gatesc foarte des acest fel de mancare.ne place f .mult.eu mai adaug deasupra si oua batute cu cascaval.oricum felicitari.mi-ai facut deja pofta!!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    Un adevarat festin culinar,eu faceam si cu tochitura !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte gustoasa! Imi lasa gura apa, e si satioasa.

  • Fara foto

    vera , 28 februarie 2010

    bun si gustos!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Imi place foarte mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      ce forumos ,o idee buna

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Gustos, f. gustos....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Apetisant. Imi lasa gura apa

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Delicios,arata foarte bine....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina malai
  • 250 g telemea
  • 200 g carnati afumat
  • 300 ml smantana
  • sare
  • 2 linguri ulei(untura e mai gustoasa)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Un adevarat festin culinar,eu faceam si cu tochitura !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Batoane dulci de ovăz