Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010
Ingrediente
Aceasta mancare e foarte gustoasa, se prepara usor si rapid, fiind recomandata chiar si unei gospodine incepatoare., Avem nevoie de: 1 kg dovlecei, 200 ml smantana, 2 linguri ulei, 1 ceapa, 1 lingura faina, 1 legatura cu marar(se poate si uscat), sare, boia, putin otet.
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
Mod de preparare
Se curata mai intai dovleceii, apoi se rad pe razatoare cu gauri mari si se lasa intrun castron cu putina sare. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, se sareaza si se adauga boiaua. Se adauga dovleacul si se lasa sa fiarba in suc propriu sub capac. Mararul se taie marunt si se presara deasupra. La final se adauga faina amestecata cu smantana si cativa stropi de otet. Mancarea se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu dovlecei" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovleceii se curata de coaja si se taie in bucati mici.
Ceapa se taie marunt.
Rosiile se oparesc,
29 voturi
14 comentarii
35 min
Legumele se asaza in tava. Se presara sare, piper, se adauga usturoiul tocat marunt.Se varsa sucul
2 voturi
1 comentariu
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
O bunatate...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010
Si mie imi place dovlecelul,este mai dietetic si foarte gustos.Eu in loc de faina,pun amidon alimentar ca sa ingroase putin sosul.Mancarea ta este un deliciu.Felicitari,ai votul meu.