autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare cu dovlecei

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Ingrediente
Aceasta mancare e foarte gustoasa, se prepara usor si rapid, fiind recomandata chiar si unei gospodine incepatoare., Avem nevoie de: 1 kg dovlecei, 200 ml smantana, 2 linguri ulei, 1 ceapa, 1 lingura faina, 1 legatura cu marar(se poate si uscat), sare, boia, putin otet.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata mai intai dovleceii, apoi se rad pe razatoare cu gauri mari si se lasa intrun castron cu putina sare. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, se sareaza si se adauga boiaua. Se adauga dovleacul si se lasa sa fiarba in suc propriu sub capac. Mararul se taie marunt si se presara deasupra. La final se adauga faina amestecata cu smantana si cativa stropi de otet. Mancarea se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

Legumele se asaza in tava. Se presara sare, piper, se adauga usturoiul tocat marunt.Se varsa sucul

2 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Mancare de dovlecei de post-Kusa hart-specific Palestinei

Mancare de dovlecei de post-Kusa hart-specific Palestinei

Dovleceii se curata de coaja si se taie in bucati mici. Ceapa se taie marunt. Rosiile se oparesc,

22 voturi    13 comentarii
35 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Sunt foarte gustosi.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 28 ianuarie 2010

    Multumesc pt aprecieri, am sa incerc si eu cu amidon Carmen, doar sa gasesc in comert.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Si mie imi place dovlecelul,este mai dietetic si foarte gustos.Eu in loc de faina,pun amidon alimentar ca sa ingroase putin sosul.Mancarea ta este un deliciu.Felicitari,ai votul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aceasta mancare e foarte gustoasa
  • se prepara usor si rapid
  • fiind recomandata chiar si unei gospodine incepatoare.
  • Avem nevoie de: 1 kg dovlecei
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura cu marar(se poate si uscat)
  • sare
  • boia
  • putin otet.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt foarte gustosi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Sarmale cu orez si ciuperci