autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare cu dovlecei

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Ingrediente
Aceasta mancare e foarte gustoasa, se prepara usor si rapid, fiind recomandata chiar si unei gospodine incepatoare., Avem nevoie de: 1 kg dovlecei, 200 ml smantana, 2 linguri ulei, 1 ceapa, 1 lingura faina, 1 legatura cu marar(se poate si uscat), sare, boia, putin otet.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata mai intai dovleceii, apoi se rad pe razatoare cu gauri mari si se lasa intrun castron cu putina sare. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, se sareaza si se adauga boiaua. Se adauga dovleacul si se lasa sa fiarba in suc propriu sub capac. Mararul se taie marunt si se presara deasupra. La final se adauga faina amestecata cu smantana si cativa stropi de otet. Mancarea se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
mancare de porc cu vinete si dovlecei la gratar

mancare de porc cu vinete si dovlecei la gratar

se taie carnea,carnatii si sunca bucati si se prajeste in ulei.cand incepe sa se rumeneasca se pune

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mancare de dovlecei, cu ceapa verde si rosii

Mancare de dovlecei, cu ceapa verde si rosii

Spalam dovleceii, indepartam capetele. Ii taiem in doua pe lungime, apoi ii feliem cat mai subtire. Ceapa

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Sunt foarte gustosi.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 28 ianuarie 2010

    Multumesc pt aprecieri, am sa incerc si eu cu amidon Carmen, doar sa gasesc in comert.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Si mie imi place dovlecelul,este mai dietetic si foarte gustos.Eu in loc de faina,pun amidon alimentar ca sa ingroase putin sosul.Mancarea ta este un deliciu.Felicitari,ai votul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aceasta mancare e foarte gustoasa
  • se prepara usor si rapid
  • fiind recomandata chiar si unei gospodine incepatoare.
  • Avem nevoie de: 1 kg dovlecei
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura cu marar(se poate si uscat)
  • sare
  • boia
  • putin otet.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt foarte gustosi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada de spanac cu branza Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor