autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare cu dovlecei

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Ingrediente
Aceasta mancare e foarte gustoasa, se prepara usor si rapid, fiind recomandata chiar si unei gospodine incepatoare., Avem nevoie de: 1 kg dovlecei, 200 ml smantana, 2 linguri ulei, 1 ceapa, 1 lingura faina, 1 legatura cu marar(se poate si uscat), sare, boia, putin otet.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata mai intai dovleceii, apoi se rad pe razatoare cu gauri mari si se lasa intrun castron cu putina sare. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, se sareaza si se adauga boiaua. Se adauga dovleacul si se lasa sa fiarba in suc propriu sub capac. Mararul se taie marunt si se presara deasupra. La final se adauga faina amestecata cu smantana si cativa stropi de otet. Mancarea se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

Legumele se asaza in tava. Se presara sare, piper, se adauga usturoiul tocat marunt.Se varsa sucul

2 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Sunt foarte gustosi.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 28 ianuarie 2010

    Multumesc pt aprecieri, am sa incerc si eu cu amidon Carmen, doar sa gasesc in comert.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Si mie imi place dovlecelul,este mai dietetic si foarte gustos.Eu in loc de faina,pun amidon alimentar ca sa ingroase putin sosul.Mancarea ta este un deliciu.Felicitari,ai votul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aceasta mancare e foarte gustoasa
  • se prepara usor si rapid
  • fiind recomandata chiar si unei gospodine incepatoare.
  • Avem nevoie de: 1 kg dovlecei
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura cu marar(se poate si uscat)
  • sare
  • boia
  • putin otet.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt foarte gustosi.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cuiburi de mamaliga