autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de bame

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Ingrediente
600 gr bame curatate, 2 cepe (rosii,de apa)mari taiate felii, 3-4 cateii de usturoi, 3 rosii mari coapte ,date pe razatoarea mica, 2 rosii mari taiate felioare, 1 legatura de patrunjel tocat,foarte marunt, 1 ceasca cu otet de mere, 1 ceasca ulei (din samburi de struguri), 1 ceasca de apa, 2 lingurite vegeta fara sare (plafar bio), 1/2 lingurita piper roz proaspat macinat, 1 lingurita de zahar brun

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente.Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 minute) , adaugam rosiile date prin razatoarea mica, sarea, piperul si o lingurita cu zahar.Lasam sa fiarba,la foc mic, cam 5 minute. Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presaram patrunjelul,nu se mai amesteca cu lingura dupa ce am pus patrunjelul si asezam si feliile de rosie, le presaram cu sare ,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa. Fierbem,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. Din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.Ca sa nu se prinda mancarea,o putem baga la cuptor.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mâncare de bame /Bame Yemeği

Mâncare de bame /Bame Yemeği

Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne

9 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
“Bamyah”-Mancare de  bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca

“Bamyah”-Mancare de bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca

Bamelor li se taie coditele , se spala si se stropesc cu otetul, pentru a reduce textura mucilaginoasa. Se

9 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O mancare foarte aromata. Mie imi place cu carne de pui, dar si cu carne de miel e foarte gustoasa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Imi place mancarica de bame foarte mult,atat cu carne cat si fara...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Imi place mancarica de bame foarte mult,atat cu carne cat si fara...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 600 gr bame curatate
  • 2 cepe (rosii,de apa)mari taiate felii
  • 3-4 cateii de usturoi
  • 3 rosii mari coapte ,date pe razatoarea mica
  • 2 rosii mari taiate felioare
  • 1 legatura de patrunjel tocat,foarte marunt
  • 1 ceasca cu otet de mere
  • 1 ceasca ulei (din samburi de struguri)
  • 1 ceasca de apa
  • 2 lingurite vegeta fara sare (plafar bio)
  • 1/2 lingurita piper roz proaspat macinat
  • 1 lingurita de zahar brun

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Piure de cartofi cu patrunjel si usturoi