autor:

nilguin

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mâncare de bame /Bame Yemeği

Autor: nilguin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 18 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nilguin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 18 mai 2011

Ingrediente
½ kg bame tinere, o ceapă medie, trei roşii mari cărnoase, pătrunjel, sare şi piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne devin cleioase atunci când sunt gătite. Pentru a preveni apariţia acestui clei putem lăsa bamele acoperite cu un strat de roşii curăţate şi tăiate în bucăţele măcar 30 de minute, sau putem opări bamele în apă cu oţet sau borş.
Se curăţă bamele de codiţă, se spală bine şi se pun într-un vas, roşiile sunt curăţate de coajă şi se taie în bucăţele mici după care sunt adăugate peste bame, se lasă aşa cel puţin 30 de minute. Se curăţă ceapa şi se taie în bucăţele mici. Într-o crăticioară se pune puţin ulei şi se căleşte ceapa, când aceasta a devenit aurie se adaugă şi bamele împreună cu roşiile. Se călesc un pic după care se adaugă un pahar mare de apă şi se condimentează după gust cu sare şi piper. Dacă doriţi puteţi adăuga şi un cartof. Bamele se fierb până se înmoaie, când este gata se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se serveşte caldă, fie simplă, fie alături de carne de pui sau vită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de bame /Bame Yemeği" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Intr-un castron, punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam

8 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    O bunatate...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Abia astept sa fac si eu ...

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 mai 2011

    foarte buna reteta ;asa le gatesc si eu doar ca la fiert adaug o lamiie uscata si intepata ;da un gust bun;sint bune si cu carne de pui

    • nilguin

      nilguin (Chef de cuisine) , 20 mai 2011

      da asa este sunt super si cu carne si fara

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 20 mai 2011

      Foarte buna!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2011

      Foarte bune!Bamele sunt bune atat gatite cu carne cat si de post.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • ½ kg bame tinere
  • o ceapă medie
  • trei roşii mari cărnoase
  • pătrunjel
  • sare şi piper

Raporteaza reteta

Retete
de nilguin
Orez cu legume

Orez cu legume

Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Ardeii sunt spălaţi şi curăţaţi

3 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Mâncare de ardei/Biber Yemeği

Mâncare de ardei/Biber Yemeği

Se spală bine ardeii, se crestează în vârf şi se sărează un pic. Se pune la încins uleiul,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Salată cu dressing de iaurt

Salată cu dressing de iaurt

Se spală toate legumele, se curăţă şi se taie ca pentru salată. Separat într-un castronaş

4 voturi    1 comentariu
15 min
Salate cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic