autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Mancare de bame cu carne de oaie

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 20 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 20 februarie 2007

Ingrediente
- 500 g carne de oaie, - 500 g bame congelate, - 100 ml ulei de masline, - doua cepe, - 2 cartofi, - 50 ml suc de rosii, - sare, piper, - 100 ml otet, - 1l apa, - patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

1. Se spala carnea si se pune impreuna cu ceapa taiata pestisori la calit in 100 ml ulei de masline.
2. Se caleste la foc mic, pana se inmoaie ceapa, iar apoi se adauga 250 ml apa si se lasa la fiert 30 minute.
3. Separat se fierbe 1 l de apa cu 100ml otet, iar cand au dat in fiert se adauga bamele congelate si se mai lasa 10 minute.
4. Se scurg bamele si se adauga peste carne impreuna cu cartofii taiati cubulete si se completeaza cu apa.
5. Se mai lasa 15 minute si se adauga sucul de rosii, sarea si piperul si se mai lasa 10 minute.
6. Se serveste cu patrunjel verde deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame cu carne de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine):

    da, am pregatit de foarte multe ori si este foarte buna. eu si fratele meu am fost crescuti de o turcoaica batrana si de la ea am invatat reteta. daca va place mancarea cu carne de oaie merita sa incercati. eu am incercat si cu pui , si cu vita, dar nu este la fel. pofta buna!

  • 3 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Delicioasa si foarte aromata. Eu o gatesc cu carne de pui , deoarece nu ne place carnea de miel. In tarile arabe se serveste cu garnitura de orez simplu si ardei iute.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Bun,bun,bun...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Imi plac bamele tare mult atat cu carne cat si fara...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • - 500 g carne de oaie
  • - 500 g bame congelate
  • - 100 ml ulei de masline
  • - doua cepe
  • - 2 cartofi
  • - 50 ml suc de rosii
  • - sare
  • piper
  • - 100 ml otet
  • - 1l apa
  • - patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si foarte aromata. Eu o gatesc cu carne de pui , deoarece nu ne place carnea de miel. In tarile arabe se serveste cu garnitura de orez simplu si ardei iute.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cartofi cu carne de vita la cuptor