autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de bame cu carne de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2010

Ingrediente
500 g bame, 350-400 g carne de pui, 2 cepe nu prea mari, 250-300 g rosii, 1 legatura marar + patrunjel, 4 linguri ulei de masline, 2 lingurite baza pentru mancaruri (pui/ciuperci), 2 linguri de ketchup, 2-3 lingurite faina alba, sare, piper, maghiran, rozmarin, cimbru, paprika, 2 foi de dafin (condimentele dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo se vindeau in piata 5 lei suta. Nu suta de grame, suta de bucati. Sau se mai vand insirate pe ata, la metru, proaspete sau uscate. M-am bucurat cand le-am vazut in oferta la Kaufland. Imediat m-am dus si am cumparat. Au iesit nemaipomenite. Le-am preparat cu carne de pui.
Curatati morcovul si cepele, taiati coditele bamelor, dar nu prea adanc, ca sa nu le crestati pentru ca vor iesi semintele la fiert. Secretul este sa ramana intregi.
Puneti la calit intr-o craticioara, in ulei, morcovul feliat si ceapa taiata pestisori. Dupa cateva minute, adaugati bamele intregi si caliti in continuare, la foc mic, 4-5 minute. Adaugati apoi carnea de pui taiata bucati nu prea mari, baza pentru mancaruri, rosiile curatate de pielita si taiate bucati (daca nu aveti rosii puteti folosi 300 ml suc de rosii), ketchup si apa cat sa acopere bamele.
Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 25-30 minute. Desfaceti faina in putina apa si adaugati totul peste mancare. Condimentati dupa gust. Mie imi place sa pun un praf de zahar si 2 lingurite de otet. Lasati sa mai dea 2-3 clocote, adaugati verdeata tocata si este gata.
Se serveste calda, dar este buna si rece. Se poate servi si cu garnitura de orez, daca doriti. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

1. Cuptorul se închinge la 160 C/gaz 3 şi pe tavă se aşează coastele peste care se toarnă cola

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas cu cartofi

Papricas cu cartofi

Taiem ceapa marunt ,ardeiul fasii mai mari si morcovul rondele.Intr-o tigaie mai inalta in care incingem

8 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    N-am mancat niciodata bame ca nu sunt la noi. O singura data le-am vazut in piata in Bucuresti si nu am stiut ce sunt... Dar dupa cum le laudati...trebuie sa fie tare bune ! Am sa mai caut si eu...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Foarte gustoase! Eu le fac la cuptor.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Nu am gatit pana acum cu bame, dar reteta ta este tare imbietoare si cred ca o voi incerca.*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

      Doina,azi am luat si eu bame si ma gandeam sa le pun pentru iarna,dar vazand reteta ta parca le-as face si eu cu pui.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

      O bunatate !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Nu se găsesc bame prin pieţele din Ardeal. Am luat o dată din Bucureşti. Sunt bune. Mulţumim de reţetă.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • 500 g bame
  • 350-400 g carne de pui
  • 2 cepe nu prea mari
  • 250-300 g rosii
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri (pui/ciuperci)
  • 2 linguri de ketchup
  • 2-3 lingurite faina alba
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • rozmarin
  • cimbru
  • paprika
  • 2 foi de dafin (condimentele dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Sidy (Chef de cuisine)

N-am mancat niciodata bame ca nu sunt la noi. O singura data le-am vazut in piata in Bucuresti si nu am stiut ce sunt... Dar dupa cum le laudati...trebuie sa fie tare bune ! Am sa mai caut si eu...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei pane Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Zucchini Cu Brânză