autor:

Iuliana Matei

» » Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi

Autor: Iuliana Matei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana Matei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi, 1 ceapa, 250-300 g sunca afumata, 1 lingurita delicat, 2 foi de dafin, sare si piper dupa gust, 2 linguri de pasta de rosii, ulei, 2 morcovi, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se curata morcovii, ceapa si cartofii si se taie marunt.
Sunca afumata se taie cubulete sau felii.
Se caleste ceapa si morcovii si apoi se adauga sunca afumata si se amesteca pana ce sunca se rumeneste.
Se adauga cartofii si apa (cat sa acopere complet cartofii). Se pun condimentele(foile de dafin, sarea, piperul).
Dupa ce cartofii s-au fiert se dauga 2 linguri de pasta de rosii.
La sfarsit se pune si patrunjelul si se mai lasa sa fiarba 5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu carnati afumati

Mancare de cartofi cu carnati afumati

Curatam,spalam si tocam cartofii cat pentru o inghititura. Curatam si spalam legumele,apoi tocam

5 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi cu coaste de vitel

Mancare de cartofi cu coaste de vitel

Se pune carnea la calit in putin ulei. Se curata legumele si se toaca marunt (mai putin cartofii).

15 voturi    3 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    O mancare simpla si buna...

  • mari23 , 17 martie 2010

    aceasta reteta mi separe simpla pt ca am facut si eu de multe ori si chiar e gustoasa.dar am nevoie de un sfat... cunosc un barbat care locuieste singur si mananca doar paste cu ton si salata.as dori sa imi dati un sfat deoarece vreau sa ii fac o surpriza mai ales ca el e venezuelean si sigur ar fi incantat sa incerce retete romanesti.multumesc mult.va pup

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Bun,bun,bun...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Eu mai fac cateodata cu carnat afumat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Arata foarte bine si sunt sigura ca este o reteta foarte gustoasa

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Da, e o mancare romaneasca traditionala, foarte gustoasa.E bine cand cineva ne mai aminteste aceste retete.Oare nu mai stim sa gatim ca mamele , bunicile noastre!??

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Arata bine mancarea ta.E super ok.Se poate folosi orice fel de carne sau fara carne.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 250-300 g sunca afumata
  • 1 lingurita delicat
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • ulei
  • 2 morcovi
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Iuliana Matei
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun legumele la fiert.Se prepara perisoarele din carnea,orezul si ceapa,sare si piper.Din aceasta

2 voturi    7 comentarii
1h
Supe de carne
Chiftele

Chiftele

Se curata cartofii si ceapa si se dau prin razatoarea mica. Apoi se scurg de apa pe care si-o lasa. Se

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Carnea se taie cuburi si se toaca cu masina. Se curata ceapa si jumatate din cantitate se caleste

5 voturi    4 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O mancare simpla si buna...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varza murata cu ciolan afumat