autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de cartofi cu cimbru

Autor: Petruta Tenescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Petruta Tenescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
500g cartofi albi, 2 cepe potrivite, 1 morcov potrivit, 2 catei usturoi, 2 crengute cimbru, 2 rosii mari, 1 ardei gras, 50 ml ulei floarea soarelui, sare si piper dupa gust, 2 lingurite boia de ardei dulce, 1 frunza dafin

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Puneti uleiul la incins,dupa care puneti la prajit cartofii, morocvul,ardeiul gras si ceapa taiate cubulete.



Cand se inmoaie putin adaugati frunza de dafin, cimbrul,boiaua de ardei, sarea si piperul. Amestecati bine si adaugati 2 cani de apa de preferat calda. Se lasa la fiert 10 minute, dupa care se adauga rosiile taiate cubulete. Se adauga usturoiul taiat feliute. Se introduce cratita la cuptor sau se fierbe pe foc, dupa preferinte, timp de 20 de minute.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu cimbru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Olimpia Costa (Maestru bucatar) , 05 ianuarie 2015

    Arata foarte bine si sunt sigura ca este foarte gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500g cartofi albi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov potrivit
  • 2 catei usturoi
  • 2 crengute cimbru
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei gras
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 1 frunza dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Petruta Tenescu
Tochitura a la Trusii

Tochitura a la Trusii

Se pune ulei intr-o cratita potrivita. Se pune la incins, dupa care se pune carnea de porc, carnea

6 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mic dejun ca la noi acasa

Mic dejun ca la noi acasa

Se pune o tigaie pe foc, se pune ulei si se lasa la incins. Se face o gaura in feliile de paine si

3 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Spanac cu ou

Spanac cu ou

Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca putin. Se toaca marunt rosiile

2 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Olimpia Costa (Maestru bucatar)

Arata foarte bine si sunt sigura ca este foarte gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Cartofi noi cu sos de usturoi si de marar