autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de cartofi cu porumb si carnati

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2011

Ingrediente
500g cartofi, 1 conserva boabe de porumb, 250g carnaciori afumati, 2 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 lingura ulei, 1 legatura frunze de patrunjel tocat, 1 legatura frunze de marar tocat, Sare, Piper, ½ lingurita chimen macinat, ½ lingurita tarhon uscat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Taiem carnaciorii in felii si-I punem la fiert in putina apa sa dea doua trei clocote, scurgem apa, punem alta si mai lasam dinnou sa de-a doua trei clocote, dupa care ii golim intr-o sita la scurs.
Curatam cartofii si ii taiem in cuburi. Zarzavatul curatat si spalat, il dam pe razatoare. Ceapa o tocam marunt.
Incingem intr-o oala uleiul, adaugam ceapa si zarzavaturile, apoi cartofii, calim totul 2-3 minute. Deschidem conserva de porumb, trecem boabele, sub un jet de apa, le scurgem si le adaugam peste legume. Tot acum punem carnatii, chimenul,tarhonul, sare, piper si acoperim cu apa doar cat sa le acopere. Lasam sa fiarba 30’, adaugam mararul si patrunjelul tocat si oprim focul.
Merge de minune impreuna cu muraturi. Eu am servit cu gogosari cu struguri.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu porumb si carnati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofii se curata de coaja(sau se spala f bine), se taie pai si se lasa in apa, in sita, aproximativ

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Se spala bine orezul. Se amesteca bine carnea cu orezul, morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    O bunatate!!!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    Mihaela...pupici.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Minunata!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

      Ramona te servesc cu mare drag. Adriana, este si pentru tine, draga mea... Mihai, multumesc pt aprecieri.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2011

      Arata foarte bine si gustoasa. Bravo!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2011

      yami yami!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2011

      Ce bunãtate!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500g cartofi
  • 1 conserva boabe de porumb
  • 250g carnaciori afumati
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura frunze de patrunjel tocat
  • 1 legatura frunze de marar tocat
  • Sare
  • Piper
  • ½ lingurita chimen macinat
  • ½ lingurita tarhon uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

O bunatate!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors de dovlecei cu stevie Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cosulete aperitiv de primavara Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Porc cu ceapa carmelizata