autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de cartofi cu smantana

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg cartofi, 200 ml ulei, 200 g ceapa, 150 g faina, 200 g smantana, 1 legatura verdeata, sare, piper, boia de ardei, dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

238 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei cu putina apa, apoi se adauga boiaua de ardei si faina cernuta; se amesteca componentele.

Se completeaza vasul cu apa, cit este necesara pentru mincare, se adauga sarea si piperul, dupa gust, si se continua fierberea cca 15 minute.

Se pun cartofii, continuand fierberea inabusita inca 30 minute. Smantana se freaca si se adauga spre sfirsitul fierberii.

Cand este gata se potriveste gustul. Se poate introduce vasul la cuptor pentru gratinarea legumelor. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi cu smantana si oua romanesti

Mancare de cartofi cu smantana si oua romanesti

Curatam cartofii, ii taiem in doua si ii punem 10-15 minute la fiert in apa cu putina sare. Intr-un

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Ciuperci marinate

Ciuperci marinate

Se aleg ciuperci mai mici sau cele mai mari se taie si se curata si se spala foarte bine. Se pun

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Eu nu folosesc faina,si este la fel de bun !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

238 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg cartofi
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 150 g faina
  • 200 g smantana
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei pane Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Placintele cu ciuperci si tarhon