autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de cartofi cu smantana

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg cartofi, 200 ml ulei, 200 g ceapa, 150 g faina, 200 g smantana, 1 legatura verdeata, sare, piper, boia de ardei, dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

237 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei cu putina apa, apoi se adauga boiaua de ardei si faina cernuta; se amesteca componentele.


Se completeaza vasul cu apa, cit este necesara pentru mincare, se adauga sarea si piperul, dupa gust, si se continua fierberea cca 15 minute.


Se pun cartofii, continuand fierberea inabusita inca 30 minute. Smantana se freaca si se adauga spre sfirsitul fierberii.


Cand este gata se potriveste gustul.


Se poate introduce vasul la cuptor pentru gratinarea legumelor.


Se serveste cu verdeata taiata marunt.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de cartofi cu smantana si oua romanesti

Curatam cartofii, ii taiem in doua si ii punem 10-15 minute la fiert in apa cu putina sare. Intr-un

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de vinete cu orez ( de post )

Se toaca ceapa, ardeiul si vinete cu coaja si pe pun la calit in ulei. Dupa ce se fac auri la culoare

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Eu nu folosesc faina,si este la fel de bun !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

237 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg cartofi
  • 200 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 150 g faina
  • 200 g smantana
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de napi, cartofi si morcovi

Piure de napi, cartofi si morcovi

Punem napii la fiert in coaja, in apa rece, cu putina sare. Curatam cartofii si morcovul, ii taiem cum dorim si ii punem la fiert si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu branza de capra

Tarta cu branza de capra

-Se rade branza de capra prin razatoarea mica si se amesteca cu ouale,apoi se pune ceapa tocata marunut.Se omogenizeaza usor cu o furculita. -Se

23 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje