autor:

simona stana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de cartofi cu sos alb

Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona stana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
0,5 kg cartofi albi, 1 kg cartofi roz, 1 ceapa medie, 2 foi de dafin, smantana,lapte,faina,sare,piper,otet,ulei, nota:se poate prepara cu acelasi tip de cartofi!

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Cartofii curatati si spalati se taie rondele de aprox un cm.Se rade ceapa pe razatoarea medie.Se pun cartofii cu ceapa la fiert cu apa cat sa-i acopere.Se adauga sare.Cand sunt aproape fierti se pun frunzele de dafin,doua daca sunt mai mici sau una daca e mai mare.Separat se pregateste un amestec de 3linguri de faina cu 2 linguri de ulei si smantana cat sa subtieze putin compozitia.Apa care a scazut de la cartofi in timpul fiertului se completeaza cu lapte.Cand cartofii sunt bine fierti se adauga amestecul de faina si se mai lasa cateva minute la fiert.La sfarsit ,in functie de gusturi se mai poate adauga otet si piper.

Se potriveste perfect cu o friptura mai grasa, carnat prajit, costita...etc.Sunt buni atat calzi cat si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu smochine si mascarpone

Tarta cu smochine si mascarpone

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de dovlecel la Doubletta

Chiftele de dovlecel la Doubletta

Se rade barnza si dovlecelul,se scurge de zeama dovlecelul, se amesteca impreuna cu branza rasa si

3 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 0,5 kg cartofi albi
  • 1 kg cartofi roz
  • 1 ceapa medie
  • 2 foi de dafin
  • smantana,lapte,faina,sare,piper,otet,ulei
  • nota:se poate prepara cu acelasi tip de cartofi!

Raporteaza reteta

Retete
de simona stana
Chiftea umpluta cu oua

Chiftea umpluta cu oua

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

20 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Salata de legume cu carne

Salata de legume cu carne

Se pun la fiert in 5litri de apa carnea cu sare,cateii de usturoi,ceapa intreaga,jumatate din legatura

9 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Chiftelute cu cascaval si oua fierte

Se pune painea la inmuiat intr-un vas cu apa.Intr-un bol se pune carnea,miezul de paine stors de

1 vot    4 comentarii
1h
Aperitive cu oua
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Mancare de ciuperci pleurotus