Mancare de castraveti murati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Mancare de castraveti murati

Ingrediente

  • 500 g de carne de porc (pulpa sau spata) taiata in bucatele
  • 500 g de castraveti murati in saramura
  • 200 ml de suc de rosii
  • o ceapa mare, curatata si spalata
  • 2-3 linguri cu ulei
  • cimbru si marar
  • sare
  • piper proaspat macinta
  • 500 ml de apa calda (aproximativ)

Mod de preparare

Taiem ceapa solzisori.

Taiem castravetii in rondele groase (sau orice alte forme – cubulete, fasii,...). Daca sunt putin sarati este suficient sa ii spalam bine, dar daca saramura a fost puternica, castravetii trebuie tinuti in apa rece cateva ore (sau ii fierbem 5 minute), pentru ca sarea sa iasa din ei.

Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim 2-3 minute.

Punem cubuletele de carne, amestecam si calim pana cand carnea isi schimba culoarea si devine albicioasa, pe toate partile. Turnam apa calda doar cat sa acoperim carnea si lasam sa fiarba cam o jumatate de ora, acoperind cratita cu un capac, pana cand carnea este moale. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa calda.

Punem rondelele de castravete murat, amestecam si lasam sa fiarba acoperit 5-10 minute, pana cand castravetii se inmoaie.

Punem cimbrul si sucul de rosii, amestecam si mai lasam sa fiarba acoperit inca 10-15 minute.

Daca mancarea de castraveti vi se pare prea zemoasa, amestecati o lingura cu faina cu sos din cratita, rasturnati in mancarica si mai fierbeti inca 5 minute.

Condimentam cu piper macinat si sare (doar daca mai este nevoie).

Amestecam, gustam, presaram deasupra marar tocat si inchidem aragazul.

Servim.

Reteta Video completa o gasiti la:http://youtu.be/whm4b5CpFDc

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise