autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de castraveti murati

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2005

Ingrediente
1 kg.de castraveti murati, 100 ml ulei, 2 linguri de pasta de tomate, 3-3 cepe potrivite, 1 lingura cu faina, 1-2 foi de dafin, putin marar, piper, sare daca mai este nevoie

Dificultate: Medie Timp: 5h

24 voturi

Mod de preparare

Castravetii se taie in rondele si se pun in apa rece.Trebuie sa stea la desarat cam 10 ore.Nu se folosesc castraveti in otet.
Calim ceapa,apoi adaugam bulionul.Adaugam castravetii murati si apa doar atat cat sa depaseasca nivelul acestora cu un cm.Se lasa sa fiarba la foc domol aproximativ o ora.Mentinem permanent acest nivel de lichid din vas.Numai asa vom avea o combinatie optima dintre castraveti si sos.Desfacem faina in putina apa rece si o adaugam in mancare.Acum adaugam mararul,piperul si foile de dafin.Mai fierbem inca 5 minute.Aceasta mancare se poate consuma calda sau rece.Poate constitui o garnitura excelenta pentru mancarurile cu carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de castraveti murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
mancare de castraveti murati de post

mancare de castraveti murati de post

ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul dat prin razatoarea mica si usturoiul taiat marunt se caleste

6 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Mancare de castraveti murati cu carne de porc

Mancare de castraveti murati cu carne de porc

Se curata ceapa, se toaca si se pune putin la prajit in 5 linguri de ulei. Se pune apoi la prajit

26 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Imi place foarte mult aceasta mancarica, atat cu rasol de vitel cat si fara carne...

Dificultate

Medie

Timp

5h

24 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.de castraveti murati
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 3-3 cepe potrivite
  • 1 lingura cu faina
  • 1-2 foi de dafin
  • putin marar
  • piper
  • sare daca mai este nevoie

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Gateau din cartofi