autor:

Nicoleta Radosav

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de castraveti taraneasca

Autor: Nicoleta Radosav (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Radosav (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Ingrediente
Castraveti proaspeti cca 1 kg, usturoi 5-6 catei, ulei, boia, lapte acru si smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se aleg castraveti proaspeti mai mari care se curata de coaja si se taie rondele subtiri ( se pot taia cu ajutorul razatoarei), se sareaza si se lasa cca 15 minute sa stea. Intre timp se curata de pielita 5-6 catei de usturoi si se toaca. Se incinge intr-o cratita putin ulei cand este fierbinte se ia de pe foc si se adauga usturoiul cu grija sa nu se arda, se pune o lingurita de boia dulce si castravetii cu tot cu zeama care au lasat-o. Se fierb ,dar nu foarte mult cat sa ramana consistente feliutele de castraveti, apoi se iau jos sa se stampere putin. Se adauga dupa gust,lapte batut si smantana, e mai bun cu lapte acru si smantana de la tarani, si se serveste cu ardei iute proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de castraveti taraneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 2 comentarii

  • Pia Necoara , 30 septembrie 2015

    Foarte buna o fac de multi ani azi asta gatesc mie imi place cu panceta ceva gras

  • Florian Lidi , 14 iulie 2014

    imi place

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Castraveti proaspeti cca 1 kg
  • usturoi 5-6 catei
  • ulei
  • boia
  • lapte acru si smantana.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de hribi