Se aleg castraveti proaspeti mai mari care se curata de coaja si se taie rondele subtiri ( se pot taia cu ajutorul razatoarei), se sareaza si se lasa cca 15 minute sa stea. Intre timp se curata de pielita 5-6 catei de usturoi si se toaca. Se incinge intr-o cratita putin ulei cand este fierbinte se ia de pe foc si se adauga usturoiul cu grija sa nu se arda, se pune o lingurita de boia dulce si castravetii cu tot cu zeama care au lasat-o. Se fierb ,dar nu foarte mult cat sa ramana consistente feliutele de castraveti, apoi se iau jos sa se stampere putin. Se adauga dupa gust,lapte batut si smantana, e mai bun cu lapte acru si smantana de la tarani, si se serveste cu ardei iute proaspat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii