Se spala bine toate legumele si se pun la scurs. In cratita in care facem preparatul, punem uleiul sa se incinga, apoi adaugam sarea, usturoiul si ceapa tocate si le lasam sa se caleasca putin pana devin lucioase, fara sa se arda. Adaugam apoi telina taiata fin, cimbrul, oregano, mararul, prazul taiat subtire, foile de dafin si o cana de apa calda, lansandu-le sa fiarba impreuna 10 minute.
Taiem ciupercile mai grosier si le adaugam peste amestecul din vas, impreuna cu piperul, chilli, cubul de legume concentrat si completam cu inca o cana de apa calda. Adaugam la fiert si untul pentru ca va da un gust bun. Dupa 30 de minute, turnam jumatate din laptele dulce, omogenizam si lasam sa fiarba in continuare inca 10-15 minute. Frecam faina cu 2-3 linguri de apa rece, apoi adaugam laptele ramas si frecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Punem amestecul peste compozitia din oala, omogenizam, adaugam patranjelul verde tocat fin si punem totul la cuptor pentru 15-20 de minute.
Se poate servi cu mamaliguta si smantana dulce adaugata in momentul servirii.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii