autor:

Suzana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de ciuperci pleurotus

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Ingrediente
 500 g ciuperci pleurotus,  2 cepe mici sau 1 mare,  2 fire de usturoi verde,  1 tulpină de praz,  3 tulpini de ţelină verde,  3 linguri ulei de floarea soarelui,  1 cub concentrat de legume,  25 g unt,  1 lingurita rasa de sare,  2 linguri de faina,  500 ml lapte dulce,  2-3 lingurite de oregano,  2-3 lingurite de cimbru,  1 legatura marar verde sau 2-3 lingurite marar uscat, 1 legatura patrunjel verde,  2 foi de dafin,  1/2 lingurita piper alb,  1 varf de cutit chilli.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala bine toate legumele si se pun la scurs. In cratita in care facem preparatul, punem uleiul sa se incinga, apoi adaugam sarea, usturoiul si ceapa tocate si le lasam sa se caleasca putin pana devin lucioase, fara sa se arda. Adaugam apoi telina taiata fin, cimbrul, oregano, mararul, prazul taiat subtire, foile de dafin si o cana de apa calda, lansandu-le sa fiarba impreuna 10 minute.

Taiem ciupercile mai grosier si le adaugam peste amestecul din vas, impreuna cu piperul, chilli, cubul de legume concentrat si completam cu inca o cana de apa calda. Adaugam la fiert si untul pentru ca va da un gust bun. Dupa 30 de minute, turnam jumatate din laptele dulce, omogenizam si lasam sa fiarba in continuare inca 10-15 minute. Frecam faina cu 2-3 linguri de apa rece, apoi adaugam laptele ramas si frecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Punem amestecul peste compozitia din oala, omogenizam, adaugam patranjelul verde tocat fin si punem totul la cuptor pentru 15-20 de minute.

Se poate servi cu mamaliguta si smantana dulce adaugata in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de ciuperci  pleurotus

Mancare de ciuperci pleurotus

1.Intr-o cratita , se pune ceapa curatata si tocata si se caleste pana devine sticloasa, se adauga

1 vot    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca spanac

Budinca spanac

Painea feliata se taie cubulete si se aseaza intr un vas de iena.Se stropeste painea cu putin ulei

26 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  •  500 g ciuperci pleurotus
  •  2 cepe mici sau 1 mare
  •  2 fire de usturoi verde
  •  1 tulpină de praz
  •  3 tulpini de ţelină verde
  •  3 linguri ulei de floarea soarelui
  •  1 cub concentrat de legume
  •  25 g unt
  •  1 lingurita rasa de sare
  •  2 linguri de faina
  •  500 ml lapte dulce
  •  2-3 lingurite de oregano
  •  2-3 lingurite de cimbru
  •  1 legatura marar verde sau 2-3 lingurite marar uscat
  • 1 legatura patrunjel verde
  •  2 foi de dafin
  •  1/2 lingurita piper alb
  •  1 varf de cutit chilli.

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume