Se spala bine toate legumele si se pun la scurs. In cratita in care facem preparatul, punem uleiul sa se incinga, apoi adaugam sarea, usturoiul si ceapa tocate si le lasam sa se caleasca putin pana devin lucioase, fara sa se arda. Adaugam apoi telina taiata fin, cimbrul, oregano, mararul, prazul taiat subtire, foile de dafin si o cana de apa calda, lansandu-le sa fiarba impreuna 10 minute.
Taiem ciupercile mai grosier si le adaugam peste amestecul din vas, impreuna cu piperul, chilli, cubul de legume concentrat si completam cu inca o cana de apa calda. Adaugam la fiert si untul pentru ca va da un gust bun. Dupa 30 de minute, turnam jumatate din laptele dulce, omogenizam si lasam sa fiarba in continuare inca 10-15 minute. Frecam faina cu 2-3 linguri de apa rece, apoi adaugam laptele ramas si frecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Punem amestecul peste compozitia din oala, omogenizam, adaugam patranjelul verde tocat fin si punem totul la cuptor pentru 15-20 de minute.
Se poate servi cu mamaliguta si smantana dulce adaugata in momentul servirii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii