autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

MANCARE DE CONOPIDA CU CARNE DE PUI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Puteti folosi un pui potrivit, pulpe sau aripioare,, o conopida mare,2-3 cepe, linguri unt, linguri digesta praf sau faina pentru ingrosarea sosului,smantana dupa gust,sare,piper,condimente,patrunjel verde, , Daca nu va place sosul de smantana puteti folosi suc de rosii,rosii sau pasta de tomate pentru a obtine sosul rosu.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala,se prajeste cu untul,se adauga ceapa tocata marunt.Dupa ce se prajeste pe ambele parti se scoate si se aseaza pe o farfurie.
Conopida se spala,se curata, se rup buchetelele,care se pun la fiert in apa cu sare si putin otet.Dupa ce s-a inmuiat putin se scoate ,se clateste tot cu apa calda si se aseaza in cratita cu carnea.
Separat se face sosul din smantana,unt,digesta praf sau faina,zeama in care a fiert conopida.Se toarna peste pui si conopida,se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic pana sunt fierte.Sosul nu trebuie sa fie foarte gros,se mai poate subtia.Puteti adauga si putina zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARE DE CONOPIDA CU CARNE DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu smantana

Pui cu smantana

Copanelele se spala si li se ia pielea.Cui ii place poate sa lasa si pielea.Se pun in tigaie cu putin

8 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui tikka masala

Pui tikka masala

In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste. In alta tigaie

7 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • Puteti folosi un pui potrivit
  • pulpe sau aripioare,
  • o conopida mare,2-3 cepe, linguri unt, linguri digesta praf sau faina pentru ingrosarea sosului,smantana dupa gust,sare,piper,condimente,patrunjel verde
  • Daca nu va place sosul de smantana puteti folosi suc de rosii,rosii sau pasta de tomate pentru a obtine sosul rosu.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos la cuptor