autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

MANCARE DE CONOPIDA CU CARNE DE PUI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Puteti folosi un pui potrivit, pulpe sau aripioare,, o conopida mare,2-3 cepe, linguri unt, linguri digesta praf sau faina pentru ingrosarea sosului,smantana dupa gust,sare,piper,condimente,patrunjel verde, , Daca nu va place sosul de smantana puteti folosi suc de rosii,rosii sau pasta de tomate pentru a obtine sosul rosu.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala,se prajeste cu untul,se adauga ceapa tocata marunt.Dupa ce se prajeste pe ambele parti se scoate si se aseaza pe o farfurie.
Conopida se spala,se curata, se rup buchetelele,care se pun la fiert in apa cu sare si putin otet.Dupa ce s-a inmuiat putin se scoate ,se clateste tot cu apa calda si se aseaza in cratita cu carnea.
Separat se face sosul din smantana,unt,digesta praf sau faina,zeama in care a fiert conopida.Se toarna peste pui si conopida,se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic pana sunt fierte.Sosul nu trebuie sa fie foarte gros,se mai poate subtia.Puteti adauga si putina zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARE DE CONOPIDA CU CARNE DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati. Crestati pielea

24 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Gratar cu garnitura de ceapa cu branza

Gratar cu garnitura de ceapa cu branza

Se toaca ceapa cat mai marunt(un robot de bucatarie e un ajutor perfect).Ceapa se caleste in unt

7 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • Puteti folosi un pui potrivit
  • pulpe sau aripioare,
  • o conopida mare,2-3 cepe, linguri unt, linguri digesta praf sau faina pentru ingrosarea sosului,smantana dupa gust,sare,piper,condimente,patrunjel verde
  • Daca nu va place sosul de smantana puteti folosi suc de rosii,rosii sau pasta de tomate pentru a obtine sosul rosu.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Kaizer cu fasole alba