autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

MANCARE DE CONOPIDA CU CARNE DE PUI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Puteti folosi un pui potrivit, pulpe sau aripioare,, o conopida mare,2-3 cepe,2-3 linguri unt, linguri digesta praf sau faina pentru ingrosarea sosului,smantana dupa gust,sare,piper,condimente,patrunjel verde, , Daca nu va place sosul de smantana puteti folosi suc de rosii,rosii sau pasta de tomate pentru a obtine sosul rosu.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala,se prajeste cu untul,se adauga ceapa tocata marunt.Dupa ce se prajeste pe ambele parti se scoate si se aseaza pe o farfurie.
Conopida se spala,se curata, se rup buchetelele,care se pun la fiert in apa cu sare si putin otet.Dupa ce s-a inmuiat putin se scoate ,se clateste tot cu apa calda si se aseaza in cratita cu carnea.
Separat se face sosul din smantana,unt,digesta praf sau faina,zeama in care a fiert conopida.Se toarna peste pui si conopida,se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic pana sunt fierte.Sosul nu trebuie sa fie foarte gros,se mai poate subtia.Puteti adauga si putina zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARE DE CONOPIDA CU CARNE DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • Puteti folosi un pui potrivit
  • pulpe sau aripioare,
  • o conopida mare,2-3 cepe,2-3 linguri unt, linguri digesta praf sau faina pentru ingrosarea sosului,smantana dupa gust,sare,piper,condimente,patrunjel verde
  • Daca nu va place sosul de smantana puteti folosi suc de rosii,rosii sau pasta de tomate pentru a obtine sosul rosu.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti la cuptor