autor:

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de dovleac cu galuste de carne

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii):, Mancarea de dovleac: 1 kg miez de dovleac, , 300 g cartofi, , 800 g rosii, , 200 g praz, , 3 linguri ulei, , 2 catei de usturoi, , 1 l zeama concentrata de legume (Knorr plus apa)., Galustele de carne: 250 g carne tocata (porc + vita), , sare, , piper proaspat macinat, , 1 ou, , 2 linguri bulion gros, , 1 lingura frunzulite de cimbru, , 1 lingura pesmet, , o legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Mancarea de dovleac - Se taie cubulete miezul de dovleac si cartofii curatati de coaja. Rosiile oparite se curata de pielita si se taie in 4 (eventual se preseaza inainte intre palme, pentru indepartarea semintelor), iar partea verde a prazului se taie rondele (partea alba se pastreaza pentru galuste). Cartofii si dovleacul se prajesc in uleiul incins, circa 3 minute, dupa care se adauga usturoiul presat, rosiile si rondelele (verzi) de praz si se calesc, si ele, putin. Se sting cu zeama de legume si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute. Galustele de carne - Se framanta toate ingredientele, inclusiv prazul taiat marunt (partea alba), se condimenteaza cu sare si piper si se fac - cu palmele ude - 12 galuste. Se introduc in mancare si se lasa sa fiarba circa 12 minute, pana ce incep sa se ridice la suprafata. Se mai gusta o data mancarea de dovleac de sare si piper, se presara cu patrunjel verde tocat si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovleac cu galuste de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii):
  • Mancarea de dovleac: 1 kg miez de dovleac
  • 300 g cartofi
  • 800 g rosii
  • 200 g praz
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 l zeama concentrata de legume (Knorr plus apa).
  • Galustele de carne: 250 g carne tocata (porc + vita)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 ou
  • 2 linguri bulion gros
  • 1 lingura frunzulite de cimbru
  • 1 lingura pesmet
  • o legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de bureti cu mamaliguta