autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de dovleac cu galuste de carne

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii):, Mancarea de dovleac: 1 kg miez de dovleac, , 300 g cartofi, , 800 g rosii, , 200 g praz, , 3 linguri ulei, , 2 catei de usturoi, , 1 l zeama concentrata de legume (Knorr plus apa)., Galustele de carne: 250 g carne tocata (porc + vita), , sare, , piper proaspat macinat, , 1 ou, , 2 linguri bulion gros, , 1 lingura frunzulite de cimbru, , 1 lingura pesmet, , o legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Mancarea de dovleac - Se taie cubulete miezul de dovleac si cartofii curatati de coaja. Rosiile oparite se curata de pielita si se taie in 4 (eventual se preseaza inainte intre palme, pentru indepartarea semintelor), iar partea verde a prazului se taie rondele (partea alba se pastreaza pentru galuste). Cartofii si dovleacul se prajesc in uleiul incins, circa 3 minute, dupa care se adauga usturoiul presat, rosiile si rondelele (verzi) de praz si se calesc, si ele, putin. Se sting cu zeama de legume si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute. Galustele de carne - Se framanta toate ingredientele, inclusiv prazul taiat marunt (partea alba), se condimenteaza cu sare si piper si se fac - cu palmele ude - 12 galuste. Se introduc in mancare si se lasa sa fiarba circa 12 minute, pana ce incep sa se ridice la suprafata. Se mai gusta o data mancarea de dovleac de sare si piper, se presara cu patrunjel verde tocat si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovleac cu galuste de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cordon bleu cu vinete

Cordon bleu cu vinete

Vinetele se taie in felii subtiri se sareaza si se lasa cam 15 minute sa se inmoaie si le piparam

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume fierte la aburi

Legume fierte la aburi

Spalam si curatam legumele, dupa care le taiem in forma dorita si le saram putin. Telina, morcovul

9 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii):
  • Mancarea de dovleac: 1 kg miez de dovleac
  • 300 g cartofi
  • 800 g rosii
  • 200 g praz
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 l zeama concentrata de legume (Knorr plus apa).
  • Galustele de carne: 250 g carne tocata (porc + vita)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 ou
  • 2 linguri bulion gros
  • 1 lingura frunzulite de cimbru
  • 1 lingura pesmet
  • o legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor