autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de dovleac cu galuste de carne

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii):, Mancarea de dovleac: 1 kg miez de dovleac, , 300 g cartofi, , 800 g rosii, , 200 g praz, , 3 linguri ulei, , 2 catei de usturoi, , 1 l zeama concentrata de legume (Knorr plus apa)., Galustele de carne: 250 g carne tocata (porc + vita), , sare, , piper proaspat macinat, , 1 ou, , 2 linguri bulion gros, , 1 lingura frunzulite de cimbru, , 1 lingura pesmet, , o legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Mancarea de dovleac - Se taie cubulete miezul de dovleac si cartofii curatati de coaja. Rosiile oparite se curata de pielita si se taie in 4 (eventual se preseaza inainte intre palme, pentru indepartarea semintelor), iar partea verde a prazului se taie rondele (partea alba se pastreaza pentru galuste). Cartofii si dovleacul se prajesc in uleiul incins, circa 3 minute, dupa care se adauga usturoiul presat, rosiile si rondelele (verzi) de praz si se calesc, si ele, putin. Se sting cu zeama de legume si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute. Galustele de carne - Se framanta toate ingredientele, inclusiv prazul taiat marunt (partea alba), se condimenteaza cu sare si piper si se fac - cu palmele ude - 12 galuste. Se introduc in mancare si se lasa sa fiarba circa 12 minute, pana ce incep sa se ridice la suprafata. Se mai gusta o data mancarea de dovleac de sare si piper, se presara cu patrunjel verde tocat si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovleac cu galuste de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei capia pentru iarna

Ardei capia pentru iarna

Reteta simpla de ardei copti la borcan. Pentru gospodinele care nu mai au loc în cămară

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Se taie carnea bucati mai mari si se pune la prajit intr-un vas de tuci in ulei. Dupa ce a prins

55 voturi    11 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii):
  • Mancarea de dovleac: 1 kg miez de dovleac
  • 300 g cartofi
  • 800 g rosii
  • 200 g praz
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 l zeama concentrata de legume (Knorr plus apa).
  • Galustele de carne: 250 g carne tocata (porc + vita)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 ou
  • 2 linguri bulion gros
  • 1 lingura frunzulite de cimbru
  • 1 lingura pesmet
  • o legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Chiftelute din dovlecei