autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE DOVLECEL SI CARTOFI GRATINATI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 cepe,, 2 catei de usturoi,, 30g.margarina,, 200g.dovlacel(zucchini),, 600g.cartofi,, 1dl.smantana,, 2 oua,, sare,, piper, , 80g.cascaval ras,, 8-10 rosii mici,, maghiran verde(sau uscat), patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1.Ceapa taiata rondele subtiri si usturoiul taiat marunt se pun in 20g.margarina incinsa in tigaie ,la foc mic.
2.Dovlecelul se taie felii subtiri (nu se curata de coaja);cartofii se curata si se taie felii subtiri.
3.Se unge un vas de jena cu margarina ramasa,se pun un rand de dovlecel si un rand de cartofi,ultimul rand fiind de cartofi.Peste cartofi se pune ceapa si usturoiul calite,sare, piper si se presara 1/2 din cantitatea de cascaval ras.
4.Intr-un castron se amesteca smantana cu ouale si se toarna peste legume.Se coace 25 de minute la foc puternic.(200*C)
5.Se scoate vasul din cuptor, se pune restul de cascaval si se mai coace 25 de minute, la 180*C.Inainte de a servi legumele , se orneaza cu rosii taiate felii,se presara maghiran si patrunjel verde, ambele fin tocate.Se poate servi si ca garnitura la fripturi cu o salata si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARE DE DOVLECEL SI CARTOFI GRATINATI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de dovlecel , reteta pentru o alimentatie sanatoasa

Mancarica de dovlecel , reteta pentru o alimentatie sanatoasa

Dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete . Usturoiul se curata apoi se piseaza marunt .

3 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Amestecati 3 linguri de faina cu sare si piper.Se dau pulpele prin faina condimentata si se prajesc

20 voturi    8 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Imi place sa gatesc dovlecelul verde-zucchini-in diferite feluri, la fel ador parisonul,care este foarte gustos , mai ales pane , dar si in salate si sufleuri.Voi posta retete si cu patison.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe,
  • 2 catei de usturoi,
  • 30g.margarina,
  • 200g.dovlacel(zucchini),
  • 600g.cartofi,
  • 1dl.smantana,
  • 2 oua,
  • sare,
  • piper
  • 80g.cascaval ras,
  • 8-10 rosii mici,
  • maghiran verde(sau uscat)
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Porc cu legume in stil oriental