MANCARE DE DOVLECEL SI CARTOFI GRATINATI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe,
  • 2 catei de usturoi,
  • 30g.margarina,
  • 200g.dovlacel(zucchini),
  • 600g.cartofi,
  • 1dl.smantana,
  • 2 oua,
  • sare,
  • piper,
  • 80g.cascaval ras,
  • 8-10 rosii mici,
  • maghiran verde(sau uscat)
  • patrunjel verde;

Mod de preparare

1.Ceapa taiata rondele subtiri si usturoiul taiat marunt se pun in 20g.margarina incinsa in tigaie ,la foc mic.

2.Dovlecelul se taie felii subtiri (nu se curata de coaja);cartofii se curata si se taie felii subtiri.

3.Se unge un vas de jena cu margarina ramasa,se pun un rand de dovlecel si un rand de cartofi,ultimul rand fiind de cartofi.Peste cartofi se pune ceapa si usturoiul calite,sare, piper si se presara 1/2 din cantitatea de cascaval ras.

4.Intr-un castron se amesteca smantana cu ouale si se toarna peste legume.Se coace 25 de minute la foc puternic.(200*C)

5.Se scoate vasul din cuptor, se pune restul de cascaval si se mai coace 25 de minute, la 180*C.Inainte de a servi legumele , se orneaza cu rosii taiate felii,se presara maghiran si patrunjel verde, ambele fin tocate.Se poate servi si ca garnitura la fripturi cu o salata si un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise