autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE DOVLECEL SI CARTOFI GRATINATI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 cepe,, 2 catei de usturoi,, 30g.margarina,, 200g.dovlacel(zucchini),, 600g.cartofi,, 1dl.smantana,, 2 oua,, sare,, piper, , 80g.cascaval ras,, 8-10 rosii mici,, maghiran verde(sau uscat), patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1.Ceapa taiata rondele subtiri si usturoiul taiat marunt se pun in 20g.margarina incinsa in tigaie ,la foc mic.
2.Dovlecelul se taie felii subtiri (nu se curata de coaja);cartofii se curata si se taie felii subtiri.
3.Se unge un vas de jena cu margarina ramasa,se pun un rand de dovlecel si un rand de cartofi,ultimul rand fiind de cartofi.Peste cartofi se pune ceapa si usturoiul calite,sare, piper si se presara 1/2 din cantitatea de cascaval ras.
4.Intr-un castron se amesteca smantana cu ouale si se toarna peste legume.Se coace 25 de minute la foc puternic.(200*C)
5.Se scoate vasul din cuptor, se pune restul de cascaval si se mai coace 25 de minute, la 180*C.Inainte de a servi legumele , se orneaza cu rosii taiate felii,se presara maghiran si patrunjel verde, ambele fin tocate.Se poate servi si ca garnitura la fripturi cu o salata si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARE DE DOVLECEL SI CARTOFI GRATINATI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Țușpais de dovlecei cu praz

Țușpais de dovlecei cu praz

Am tot auzit pe la noi prin Banat, mai ales la gospodinele de origine germana, ca fac țușpais.

29 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi

Piure de cartofi

Se curata cartofii de coaja. Se taie cuburi de marime medie si se pun la fiert intr-o oala cu 2 lingurte

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Imi place sa gatesc dovlecelul verde-zucchini-in diferite feluri, la fel ador parisonul,care este foarte gustos , mai ales pane , dar si in salate si sufleuri.Voi posta retete si cu patison.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe,
  • 2 catei de usturoi,
  • 30g.margarina,
  • 200g.dovlacel(zucchini),
  • 600g.cartofi,
  • 1dl.smantana,
  • 2 oua,
  • sare,
  • piper
  • 80g.cascaval ras,
  • 8-10 rosii mici,
  • maghiran verde(sau uscat)
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui si legume