Mancare de fasole cu ciolan afumat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Mancare de fasole cu ciolan afumat

Ingrediente

  • Pentru fiertul boabelor:
  • - 500 g fasole boabe;
  • - 1 morcov;
  • - 1 pastarnac;
  • - radacina de telina;
  • - 1 ceapa;
  • - 1 ardei gras;
  • - sare;
  • - piper;
  • - dafin;
  • Pentru mancarica de fasole:
  • - 1 kg de ciolan afumat fara os( eu am luat de la Gebeto si este foarte bun);
  • - 2 cepe albe uscate;
  • - 4-5 rosii
  • - 1 legatura ceapa verde;
  • - 1 legatura usturoi verde;
  • - 1 ardei gras rosu;
  • - 1 adrei gras galben;
  • - 1 ardei gras verde;
  • - 1 legatura marar;
  • - 3-4 frunze de menta;
  • - sare;
  • - piper;
  • - cimbru;
  • - boia de ardei;
  • - 1 cana suc de rosii;
  • - zeama in care a fiert fasolea;
  • - 50 ml ulei.

Mod de preparare

1. Se spala fasolea boabe si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata.

2. Dimineata se schimba apa si se pune la fiert cu putina sare.

3. Dupa ce da in clocot, mai lasam cateva minute si aruncam apa in care a fiert fasolea si o inlocuim cu alta curata, de preferat fierbinte.

4. Se adauga sare, piper boabe, si frunze de dafin si se lasa la fiert timp de 1 ora.

5. Intre timp se curata morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si se toaca marunt sau se dau pe razatoare.

6. Dupa1 ora, timp in care fasolea a mai fiert, se adauga legumele in oala si se mai fierb 30 min.

7. Intr-un vas punem uleiul si il incingem. Se pune ceapa tocata marunt si se lasa sa se inmoaie. Se adauga ceapa si usturoiul verde tocat si se mai lasa pana se inmoaie si acestea. Apoi adaugam ardeiul gras taiat julien si ciolanul afumat taiat in bucatele mai mici.

8. Se adauga zeama de fasole, se acopera si se lasa la fiert 15 min.

9. Se rastoarna totul intr-un vas de lut pe care il introducem in cuptor.Lasam la cuptor pentru 30 min dupa care adaugam rosiile date pe razatoare si sucul de rosii.

10. Se adauga sare, piper, boia si cimbru si se amesteca.

11. Se adauga apoi fasolea boabe fiarta si se mai lasa 15 min.

12. La final adaugam frunzele de menta si mararul tocat marunt. Se amesteca si se mai lasa in cuptor.

13. Se serveste cu paine de casa si ceapa verde sau usturoi verde, sau cu salata de varza.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise