autor:

ALINA BANICA

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de fasole cu ciolan afumat

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2010

Ingrediente
Pentru fiertul boabelor:, - 500 g fasole boabe, - 1 morcov, - 1 pastarnac, - radacina de telina, - 1 ceapa, - 1 ardei gras, - sare, - piper, - dafin, , Pentru mancarica de fasole:, - 1 kg de ciolan afumat fara os( eu am luat de la Gebeto si este foarte bun), - 2 cepe albe uscate, - 4-5 rosii, - 1 legatura ceapa verde, - 1 legatura usturoi verde, - 1 ardei gras rosu, - 1 adrei gras galben, - 1 ardei gras verde, - 1 legatura marar, - 3-4 frunze de menta, - sare, - piper, - cimbru, - boia de ardei, - 1 cana suc de rosii, - zeama in care a fiert fasolea, - 50 ml ulei.

Dificultate: Medie Timp: 3h

16 voturi

Mod de preparare

1. Se spala fasolea boabe si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata.
2. Dimineata se schimba apa si se pune la fiert cu putina sare.
3. Dupa ce da in clocot, mai lasam cateva minute si aruncam apa in care a fiert fasolea si o inlocuim cu alta curata, de preferat fierbinte.
4. Se adauga sare, piper boabe, si frunze de dafin si se lasa la fiert timp de 1 ora.
5. Intre timp se curata morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si se toaca marunt sau se dau pe razatoare.
6. Dupa1 ora, timp in care fasolea a mai fiert, se adauga legumele in oala si se mai fierb 30 min.
7. Intr-un vas punem uleiul si il incingem. Se pune ceapa tocata marunt si se lasa sa se inmoaie. Se adauga ceapa si usturoiul verde tocat si se mai lasa pana se inmoaie si acestea. Apoi adaugam ardeiul gras taiat julien si ciolanul afumat taiat in bucatele mai mici.
8. Se adauga zeama de fasole, se acopera si se lasa la fiert 15 min.
9. Se rastoarna totul intr-un vas de lut pe care il introducem in cuptor.Lasam la cuptor pentru 30 min dupa care adaugam rosiile date pe razatoare si sucul de rosii.
10. Se adauga sare, piper, boia si cimbru si se amesteca.
11. Se adauga apoi fasolea boabe fiarta si se mai lasa 15 min.
12. La final adaugam frunzele de menta si mararul tocat marunt. Se amesteca si se mai lasa in cuptor.
13. Se serveste cu paine de casa si ceapa verde sau usturoi verde, sau cu salata de varza.
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri

34 voturi    14 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
AREDI UMPLUTI CU OREZ

AREDI UMPLUTI CU OREZ

Intr-un ceaun se pune uleiul, se toaca cepa si se lasa putin sa se innmoaie,apoi se adauga ciupercile

6 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    E gustoasa si hranitoare.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    merita incercat

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      O bunatate!vreau si eu!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Multumesc! Da, intr-adevar, a iesit foarte gustoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte bine ti-a iesit, cred ca a fost tare gustoasa!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte buna!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Multumesc! A iesit intr-adevar foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Grozava....

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      BUna,buna...dar cel mai tare imi place ciolanul afumat;)

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Ce prezentare rustica!!! Buna, buna fasolica ta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru fiertul boabelor:
  • - 500 g fasole boabe
  • - 1 morcov
  • - 1 pastarnac
  • - radacina de telina
  • - 1 ceapa
  • - 1 ardei gras
  • - sare
  • - piper
  • - dafin
  • Pentru mancarica de fasole:
  • - 1 kg de ciolan afumat fara os( eu am luat de la Gebeto si este foarte bun)
  • - 2 cepe albe uscate
  • - 4-5 rosii
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - 1 legatura usturoi verde
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 adrei gras galben
  • - 1 ardei gras verde
  • - 1 legatura marar
  • - 3-4 frunze de menta
  • - sare
  • - piper
  • - cimbru
  • - boia de ardei
  • - 1 cana suc de rosii
  • - zeama in care a fiert fasolea
  • - 50 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Conopida&brocolli la cuptor