autor:

Rita Ilieș

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mâncare de fasole verde și praz

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2015

Ingrediente
300 g fasole verde congelată, 20 cm dintr-un praz tânăr, o jumătate dintr-un ardei roșu, un morcov potrivit, zeama de la o lămâie, 20 ml ulei de rapiță (un cubuleț de unt pentru cei care nu postesc ), sare roz de Himalaya, piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Atunci când nu aveți timp suficient pentru a pregăti masa de prânz sau cina, câteva legume trase la tigaie sunt cea mai bună alegere.



Preparatul acesta necesită maxim 15 minute pentru a fi gătit. E perfect ca și garnitură sau poate fi consumat ca atare, stropit cu puțină vinegretă și crutoane.



Pentru început am tăiat prazul julien iar morcovii i-am tocat mărunt ( se pot da și pe răzătoare, dar eu de când am Turbo Chef-ul de la Tupperware, nu mă pot lipsi de el ). :) Le-am stropit cu zeama de lămâie și ulei, apoi le-am sotat 1-2 minute.



Am tăiat ardeiul roșu și l-am adăugat împreună cu fasolea în tigaie. Am potrivit gustul cu sare și piper și am acoperit cu un capac.

Am lăsat totul la foc mic pentru aproximativ 3-5 minute.



V-am spus că nu durează mult. Unde mai pui că-i și un preparat plin de vitamine și tare sățios.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de fasole verde și praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 300 g fasole verde congelată
  • 20 cm dintr-un praz tânăr
  • o jumătate dintr-un ardei roșu
  • un morcov potrivit
  • zeama de la o lămâie
  • 20 ml ulei de rapiță (un cubuleț de unt pentru cei care nu postesc )
  • sare roz de Himalaya
  • piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Spanac