Mancare de linte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mancare de linte

Ingrediente

  • 250 gr linte neagra sau verde
  • ½ kg carne de porc cu putina grasime, pui sau vita (daca n-o faceti de post)
  • 2 cubulete slanina afumata (daca n-o faceti de post)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 capia
  • 1 kg rosii
  • Condimente: 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita curry, ½ lingurita curcuma, piper, vegeta, sare

Mod de preparare

Calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului, ardeiul capia si morcovul ras fin calindu-le pe fiecare. Adaugam carnea si slanina iar la urma lintea. Mai lasam cateva minute la calit, apoi adaugam apa fierbinte cat sa acopere lintea.

Fata de lintea rosie acest tip de linte fierbe mai greu asa ca o puteti pune la inmuiat lintea in apa fierbinte cu cateva ore inainte de pregatire. Se acopera cu capac si dupa ce a fiert lintea adaugam rosiile pasate, condimentele si o parte din patrunjelul tocat. Potrivim de sare, inchidem focul, mai punem patrunjel si acoperim.

Daca o faceti fara carnita puneti mai multe legume si verdeata, vom avea o mancarica gustoasa de post.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor