autor:

Sinziana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de linte cu legume

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2015

Ingrediente
200 g linte rosie, 1 punga legume congelate pentru ciorba (de la supermarket), 1 cutie rosii taiate bucati, 1 cutie ciuperci champignons, 3-4 tulpini de telina, 1 ceapa alba mare, 5 linguri ulei de masline, foi de dafin, coriandru, cimbru, busuioc, marar, piper boabe, 4-5 catei de usturoi, 1 lingura zahar, 2-3 lingurite sare, 50 g unt, 2 cuburi de concentrat de supa dizolvate in 600 ml apa calda.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Lintea se spala si se lasa la inmuiat in apa curata 10-15 minute.

Se spala bine legumele, curatate in prealabil, dupa caz. Ceapa si usturoiul se toaca fin si se pun la calit cu uleiul si un praf de sare, pana devin moi si lucioase. Se adauga telina taiata fin, celelalte condimente, inclusiv cele din ierburi si untul. Dupa 5 minute, adaugam legumele decongelate. Ciupercile scoase din cutie se strecoara, se clatesc bine sub un jet de apa si se taie felii mai groase, apoi se adauga peste legume. Dupa ce toate s-au inmuiat putin si si-au dezvoltat aroma, se sting cu concentratul de supa si se lasa sa fiarba sub capac cam 20 de minute. Scoatem rosiile din cutie intr-un castron, le amestecam cu o lingura de zahar si putin busuioc sau marar si le diluam si cu putina apa. Punem peste amestecul din cratita lintea strecurata de apa si lasam sa mai fiarba 15 minute, dupa care punem rosiile diluate cu apa si amestecam totul. Lasam sa mai fiarba 15-20 de minute la foc mic spre mediu. Se serveste calda, asezonata cu diferite salate sau muraturi. Dupa dorinta, se poate adauga la servit si smantana dulce. Daca o faceti de post, omiteti untul din compozitie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi, impanati

Cartofi noi, impanati

Curatam cartofii de coaja si ii crestam pe orizontala( ca pe acordeon) lasand baza intact. Taiem

16 voturi    22 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca cu dovlecei si carne tocata de curcan

Musaca cu dovlecei si carne tocata de curcan

Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu sare, piper, putin cimbru, verdeata taiata

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 200 g linte rosie
  • 1 punga legume congelate pentru ciorba (de la supermarket)
  • 1 cutie rosii taiate bucati
  • 1 cutie ciuperci champignons
  • 3-4 tulpini de telina
  • 1 ceapa alba mare
  • 5 linguri ulei de masline
  • foi de dafin
  • coriandru
  • cimbru
  • busuioc
  • marar
  • piper boabe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 lingurite sare
  • 50 g unt
  • 2 cuburi de concentrat de supa dizolvate in 600 ml apa calda.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Imam bayildi