autor:

Suzana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de linte cu legume

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2015

Ingrediente
200 g linte rosie, 1 punga legume congelate pentru ciorba (de la supermarket), 1 cutie rosii taiate bucati, 1 cutie ciuperci champignons, 3-4 tulpini de telina, 1 ceapa alba mare, 5 linguri ulei de masline, foi de dafin, coriandru, cimbru, busuioc, marar, piper boabe, 4-5 catei de usturoi, 1 lingura zahar, 2-3 lingurite sare, 50 g unt, 2 cuburi de concentrat de supa dizolvate in 600 ml apa calda.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Lintea se spala si se lasa la inmuiat in apa curata 10-15 minute.

Se spala bine legumele, curatate in prealabil, dupa caz. Ceapa si usturoiul se toaca fin si se pun la calit cu uleiul si un praf de sare, pana devin moi si lucioase. Se adauga telina taiata fin, celelalte condimente, inclusiv cele din ierburi si untul. Dupa 5 minute, adaugam legumele decongelate. Ciupercile scoase din cutie se strecoara, se clatesc bine sub un jet de apa si se taie felii mai groase, apoi se adauga peste legume. Dupa ce toate s-au inmuiat putin si si-au dezvoltat aroma, se sting cu concentratul de supa si se lasa sa fiarba sub capac cam 20 de minute. Scoatem rosiile din cutie intr-un castron, le amestecam cu o lingura de zahar si putin busuioc sau marar si le diluam si cu putina apa. Punem peste amestecul din cratita lintea strecurata de apa si lasam sa mai fiarba 15 minute, dupa care punem rosiile diluate cu apa si amestecam totul. Lasam sa mai fiarba 15-20 de minute la foc mic spre mediu. Se serveste calda, asezonata cu diferite salate sau muraturi. Dupa dorinta, se poate adauga la servit si smantana dulce. Daca o faceti de post, omiteti untul din compozitie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi

-cartofii se curata de coaja si se taie cubulete -sunca sau costita se taie cubulete -se unge o

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din soia

Chiftelute din soia

Soia felii se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie.Se scurge,se lasa sa se racesca si impreuna

14 voturi    12 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 200 g linte rosie
  • 1 punga legume congelate pentru ciorba (de la supermarket)
  • 1 cutie rosii taiate bucati
  • 1 cutie ciuperci champignons
  • 3-4 tulpini de telina
  • 1 ceapa alba mare
  • 5 linguri ulei de masline
  • foi de dafin
  • coriandru
  • cimbru
  • busuioc
  • marar
  • piper boabe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 lingurite sare
  • 50 g unt
  • 2 cuburi de concentrat de supa dizolvate in 600 ml apa calda.

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pui cu legume si portocale