autor:

Sinziana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de linte cu legume

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2015

Ingrediente
200 g linte rosie, 1 punga legume congelate pentru ciorba (de la supermarket), 1 cutie rosii taiate bucati, 1 cutie ciuperci champignons, 3-4 tulpini de telina, 1 ceapa alba mare, 5 linguri ulei de masline, foi de dafin, coriandru, cimbru, busuioc, marar, piper boabe, 4-5 catei de usturoi, 1 lingura zahar, 2-3 lingurite sare, 50 g unt, 2 cuburi de concentrat de supa dizolvate in 600 ml apa calda.

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Lintea se spala si se lasa la inmuiat in apa curata 10-15 minute.

Se spala bine legumele, curatate in prealabil, dupa caz. Ceapa si usturoiul se toaca fin si se pun la calit cu uleiul si un praf de sare, pana devin moi si lucioase. Se adauga telina taiata fin, celelalte condimente, inclusiv cele din ierburi si untul. Dupa 5 minute, adaugam legumele decongelate. Ciupercile scoase din cutie se strecoara, se clatesc bine sub un jet de apa si se taie felii mai groase, apoi se adauga peste legume. Dupa ce toate s-au inmuiat putin si si-au dezvoltat aroma, se sting cu concentratul de supa si se lasa sa fiarba sub capac cam 20 de minute. Scoatem rosiile din cutie intr-un castron, le amestecam cu o lingura de zahar si putin busuioc sau marar si le diluam si cu putina apa. Punem peste amestecul din cratita lintea strecurata de apa si lasam sa mai fiarba 15 minute, dupa care punem rosiile diluate cu apa si amestecam totul. Lasam sa mai fiarba 15-20 de minute la foc mic spre mediu. Se serveste calda, asezonata cu diferite salate sau muraturi. Dupa dorinta, se poate adauga la servit si smantana dulce. Daca o faceti de post, omiteti untul din compozitie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de dovlecel la Doubletta

Chiftele de dovlecel la Doubletta

Se rade barnza si dovlecelul,se scurge de zeama dovlecelul, se amesteca impreuna cu branza rasa si

3 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 200 g linte rosie
  • 1 punga legume congelate pentru ciorba (de la supermarket)
  • 1 cutie rosii taiate bucati
  • 1 cutie ciuperci champignons
  • 3-4 tulpini de telina
  • 1 ceapa alba mare
  • 5 linguri ulei de masline
  • foi de dafin
  • coriandru
  • cimbru
  • busuioc
  • marar
  • piper boabe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 lingurite sare
  • 50 g unt
  • 2 cuburi de concentrat de supa dizolvate in 600 ml apa calda.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza a la Cluj (cu varza dulce) Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des). Eu prefer sa o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rustic cu ardei si praz