autor:

Monica_Marton

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de linte rosie cu kaizer

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Ingrediente necesare pentru două porţii:, , 250 de grame de linte roşie, , 6 felii de kaizer, , 2 morcovi, , 1 păstârnac, , 1 pătrunjel, , 2 cepe, , 2 linguri de ulei, , o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel, , sare, , o linguriţă de piper roşu măcinat, , o linguriţă de piper negru măcinat, , o linguriţă de chimen măcinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Puneţi apă la fiert într-o oală, presăraţi un praf de sare în ea, iar, cînd aceasta fierbe adăugaţi lintea şi o lăsaţi să fiarbă pentru 20-30 de minute. Lintea, are nevoie de apă care să o acopere, pentru a se fierbe bine, apoi o scurgeţi de apă, păstrand 2-3 linguri din acestă apă pentru a o adăuga la legume.







Spălaţi şi curăţaţi legumele. Tocaţi cepele şi le puneţi, în uleiul încins, într-o cratiţă. Cât timp ceapa se rumeneşte, tocaţi restul legumelor şi le adăugaţi peste ea, pentru ca legumele să se călească puţin în ulei, apoi, adăugaţi peste legume două-trei linguri din apa în care a fiert lintea, pentru ca acestea să fiarbă puţin în apă şi astfel să devină moi.



Peste legumele din cratiţă adăugaţi lintea roşie fiartă, piperul şi chimenul, le omogenizaţi bine.







Prăjiţi kaizerul şi îl aşezaţi peste mâncarea de linte.



Asezonaţi totul cu pătrunjelul spălat şi tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte rosie cu kaizer" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu chiftelute

Spanac cu chiftelute

Carnea tocata se macina inca o data. 1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina) Felia

6 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Se spala guliile se curata bine apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru două porţii:
  • 250 de grame de linte roşie
  • 6 felii de kaizer
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 2 cepe
  • 2 linguri de ulei
  • o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • o linguriţă de piper roşu măcinat
  • o linguriţă de piper negru măcinat
  • o linguriţă de chimen măcinat.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciolan rasol cu garnitura de orez si legume