Puneţi apă la fiert într-o oală, presăraţi un praf de sare în ea, iar, cînd aceasta fierbe adăugaţi lintea şi o lăsaţi să fiarbă pentru 20-30 de minute. Lintea, are nevoie de apă care să o acopere, pentru a se fierbe bine, apoi o scurgeţi de apă, păstrand 2-3 linguri din acestă apă pentru a o adăuga la legume.
Spălaţi şi curăţaţi legumele. Tocaţi cepele şi le puneţi, în uleiul încins, într-o cratiţă. Cât timp ceapa se rumeneşte, tocaţi restul legumelor şi le adăugaţi peste ea, pentru ca legumele să se călească puţin în ulei, apoi, adăugaţi peste legume două-trei linguri din apa în care a fiert lintea, pentru ca acestea să fiarbă puţin în apă şi astfel să devină moi.
Peste legumele din cratiţă adăugaţi lintea roşie fiartă, piperul şi chimenul, le omogenizaţi bine.
Prăjiţi kaizerul şi îl aşezaţi peste mâncarea de linte.
Asezonaţi totul cu pătrunjelul spălat şi tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii