autor:

Monica_Marton

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de linte rosie cu kaizer

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Ingrediente necesare pentru două porţii:, , 250 de grame de linte roşie, , 6 felii de kaizer, , 2 morcovi, , 1 păstârnac, , 1 pătrunjel, , 2 cepe, , 2 linguri de ulei, , o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel, , sare, , o linguriţă de piper roşu măcinat, , o linguriţă de piper negru măcinat, , o linguriţă de chimen măcinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Puneţi apă la fiert într-o oală, presăraţi un praf de sare în ea, iar, cînd aceasta fierbe adăugaţi lintea şi o lăsaţi să fiarbă pentru 20-30 de minute. Lintea, are nevoie de apă care să o acopere, pentru a se fierbe bine, apoi o scurgeţi de apă, păstrand 2-3 linguri din acestă apă pentru a o adăuga la legume.







Spălaţi şi curăţaţi legumele. Tocaţi cepele şi le puneţi, în uleiul încins, într-o cratiţă. Cât timp ceapa se rumeneşte, tocaţi restul legumelor şi le adăugaţi peste ea, pentru ca legumele să se călească puţin în ulei, apoi, adăugaţi peste legume două-trei linguri din apa în care a fiert lintea, pentru ca acestea să fiarbă puţin în apă şi astfel să devină moi.



Peste legumele din cratiţă adăugaţi lintea roşie fiartă, piperul şi chimenul, le omogenizaţi bine.







Prăjiţi kaizerul şi îl aşezaţi peste mâncarea de linte.



Asezonaţi totul cu pătrunjelul spălat şi tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte rosie cu kaizer" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru două porţii:
  • 250 de grame de linte roşie
  • 6 felii de kaizer
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 2 cepe
  • 2 linguri de ulei
  • o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • o linguriţă de piper roşu măcinat
  • o linguriţă de piper negru măcinat
  • o linguriţă de chimen măcinat.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi