autor:

Monica_Marton

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de linte rosie cu kaizer

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Ingrediente necesare pentru două porţii:, , 250 de grame de linte roşie, , 6 felii de kaizer, , 2 morcovi, , 1 păstârnac, , 1 pătrunjel, , 2 cepe, , 2 linguri de ulei, , o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel, , sare, , o linguriţă de piper roşu măcinat, , o linguriţă de piper negru măcinat, , o linguriţă de chimen măcinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Puneţi apă la fiert într-o oală, presăraţi un praf de sare în ea, iar, cînd aceasta fierbe adăugaţi lintea şi o lăsaţi să fiarbă pentru 20-30 de minute. Lintea, are nevoie de apă care să o acopere, pentru a se fierbe bine, apoi o scurgeţi de apă, păstrand 2-3 linguri din acestă apă pentru a o adăuga la legume.







Spălaţi şi curăţaţi legumele. Tocaţi cepele şi le puneţi, în uleiul încins, într-o cratiţă. Cât timp ceapa se rumeneşte, tocaţi restul legumelor şi le adăugaţi peste ea, pentru ca legumele să se călească puţin în ulei, apoi, adăugaţi peste legume două-trei linguri din apa în care a fiert lintea, pentru ca acestea să fiarbă puţin în apă şi astfel să devină moi.



Peste legumele din cratiţă adăugaţi lintea roşie fiartă, piperul şi chimenul, le omogenizaţi bine.







Prăjiţi kaizerul şi îl aşezaţi peste mâncarea de linte.



Asezonaţi totul cu pătrunjelul spălat şi tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte rosie cu kaizer" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute

Vinete umplute

Se spala vinetele, se sterg cu un prosop si se feliaza in felii subtiri, insa fara sa le taiem de

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca din cartofi si vinete prajite

Musaca din cartofi si vinete prajite

Dupa ce am taiat rondele si cartofii si vinetele le prajim pe rand in ulei incins de palmier. Scoatem

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru două porţii:
  • 250 de grame de linte roşie
  • 6 felii de kaizer
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 2 cepe
  • 2 linguri de ulei
  • o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • o linguriţă de piper roşu măcinat
  • o linguriţă de piper negru măcinat
  • o linguriţă de chimen măcinat.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Legume cu pui si sos alb la cuptor