autor:

Monica_Marton

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de linte rosie cu kaizer

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Ingrediente necesare pentru două porţii:, , 250 de grame de linte roşie, , 6 felii de kaizer, , 2 morcovi, , 1 păstârnac, , 1 pătrunjel, , 2 cepe, , 2 linguri de ulei, , o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel, , sare, , o linguriţă de piper roşu măcinat, , o linguriţă de piper negru măcinat, , o linguriţă de chimen măcinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Puneţi apă la fiert într-o oală, presăraţi un praf de sare în ea, iar, cînd aceasta fierbe adăugaţi lintea şi o lăsaţi să fiarbă pentru 20-30 de minute. Lintea, are nevoie de apă care să o acopere, pentru a se fierbe bine, apoi o scurgeţi de apă, păstrand 2-3 linguri din acestă apă pentru a o adăuga la legume.







Spălaţi şi curăţaţi legumele. Tocaţi cepele şi le puneţi, în uleiul încins, într-o cratiţă. Cât timp ceapa se rumeneşte, tocaţi restul legumelor şi le adăugaţi peste ea, pentru ca legumele să se călească puţin în ulei, apoi, adăugaţi peste legume două-trei linguri din apa în care a fiert lintea, pentru ca acestea să fiarbă puţin în apă şi astfel să devină moi.



Peste legumele din cratiţă adăugaţi lintea roşie fiartă, piperul şi chimenul, le omogenizaţi bine.







Prăjiţi kaizerul şi îl aşezaţi peste mâncarea de linte.



Asezonaţi totul cu pătrunjelul spălat şi tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte rosie cu kaizer" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi cu carnati afumati

Mancare de cartofi cu carnati afumati

Curatam,spalam si tocam cartofii cat pentru o inghititura. Curatam si spalam legumele,apoi tocam

2 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Parmigiana de vinete

Parmigiana de vinete

Se taie pe lung toate vinetele, apoi se dau cu sare si piper se calsc in ulei incins, se pun pe o

16 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru două porţii:
  • 250 de grame de linte roşie
  • 6 felii de kaizer
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 2 cepe
  • 2 linguri de ulei
  • o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • o linguriţă de piper roşu măcinat
  • o linguriţă de piper negru măcinat
  • o linguriţă de chimen măcinat.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rulouri cu vinete si piept de pui Rulouri cu vinete si piept de pui

Se feliaza vanata pe verticala, se pun feliile in tava de la aragaz in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru cateva

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti) Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti)

Sarmalutele "yalangi", sunt foarte gustoase si apetisante. Ele se servesc, fie reci fie calde. Este o reteta apreciata de

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Ardei umplut.