autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE MARAR CU GALUSTI

Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
1/2-3/4 kg. carne de vita, porc sau pasare, 6 legaturi de marar proaspat si suculent inchis la culoare, 1 ceapa veche si 1 legatura de ceapa verde, sare/vegeta, piper , , Galusti : 1-2 oua, 1 lingura gris, 2 linguri faina, sare, 1 lingura ulei.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se prajesc bucatile din carne de vita(porc sau pasare), date cu sare si piper, in ulei, pe ambele parti; se scot deoparte. In grasimea ramasa se rumeneste o ceapa tocata marunt(rasa pe razatoare), cu putina sare si se adauga cca. 6 legaturi bune de marar gras(verde inchis) care in prealabil a fost foarte bine spalat, scurs si taiat in bucati cam de 2 cm.lungime, 1 legatura de ceapa verde tocata, si se inabusa impreuna. Cand s-a inmuiat zarzavatul, se adauga carnea prajita si putina apa cat sa le acopere si se fierbe la foc mic, cu capacul dat putin deoparte, pana scade bine. Se adauga 1 lingurita de faina dizolvata in apa calaie. Se torna peste marar amestecand continuu, se lasa sa mai dea cateva clocote si la sfarsit se mai adauga 1-2 lingurite de bulion si se potriveste de sare/vegeta. Dupa ce mai da 2 clocote o dam deoparte.
Galustile: Se sparg 1-2 oua, se bat bine cu un praf de sare si cu o lingura de untdelemn, se adauga 1 lingura de gris in ploaie si 2 linguri de faina in ploaie. Daca iese prea moale, se mai adauga gris. Trebuie ca aluatul sa aiba consistenta vascoasa, sa curga greu din lingura, dar sa nu devina mat, sa se vada inca oul in pasta.
Se toarna cu lingurita din pasta intr-un vas cu apa clocotita, in care am pus sare, galusti care se lasa sa fiarba. Cand sunt gata (se ridica deasupra apei dar se mai lasa inca putin sa fiarba), se scot cu spumiera si se adauga in mancarea de marar.
Se serveste calda si cui ii place poate pune si o lingura de smantana deasupra.
Se poate face si simpla, fara carne.
[Este o reteta veche de la mama ce-mi aminteste de copilarie si de inceputul verii cand apre mararul din abundenta si e gras, suculent de culoare verde inchis cu parfumul lui inconfundabil.]
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARE DE MARAR CU GALUSTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Broccoli cu cascaval

Broccoli cu cascaval

Desfaci broccoli in buchetele. Fierbi 3-4 minute si nu mai lasi in apa fiarta ca se inmoaie prea

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu  fructe de mare a la Cristi Roman

Vinete cu fructe de mare a la Cristi Roman

Se taie vinetele cuburi, ardei rondele, usturoiul se toaca marunt. Intr-o oala cu fundul gros se

3 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1/2-3/4 kg. carne de vita
  • porc sau pasare
  • 6 legaturi de marar proaspat si suculent inchis la culoare
  • 1 ceapa veche si 1 legatura de ceapa verde
  • sare/vegeta
  • piper
  • Galusti : 1-2 oua
  • 1 lingura gris
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 1 lingura ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Jeaneta
SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

Se amesteca urda cu verdeata tocata, grisul, ouale, sare si piper. Frunzele de stevie se oparesc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinte cu Pui si Salsa