autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE MARAR CU GALUSTI

Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
1/2-3/4 kg. carne de vita, porc sau pasare, 6 legaturi de marar proaspat si suculent inchis la culoare, 1 ceapa veche si 1 legatura de ceapa verde, sare/vegeta, piper , , Galusti : 1-2 oua, 1 lingura gris, 2 linguri faina, sare, 1 lingura ulei.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se prajesc bucatile din carne de vita(porc sau pasare), date cu sare si piper, in ulei, pe ambele parti; se scot deoparte. In grasimea ramasa se rumeneste o ceapa tocata marunt(rasa pe razatoare), cu putina sare si se adauga cca. 6 legaturi bune de marar gras(verde inchis) care in prealabil a fost foarte bine spalat, scurs si taiat in bucati cam de 2 cm.lungime, 1 legatura de ceapa verde tocata, si se inabusa impreuna. Cand s-a inmuiat zarzavatul, se adauga carnea prajita si putina apa cat sa le acopere si se fierbe la foc mic, cu capacul dat putin deoparte, pana scade bine. Se adauga 1 lingurita de faina dizolvata in apa calaie. Se torna peste marar amestecand continuu, se lasa sa mai dea cateva clocote si la sfarsit se mai adauga 1-2 lingurite de bulion si se potriveste de sare/vegeta. Dupa ce mai da 2 clocote o dam deoparte.
Galustile: Se sparg 1-2 oua, se bat bine cu un praf de sare si cu o lingura de untdelemn, se adauga 1 lingura de gris in ploaie si 2 linguri de faina in ploaie. Daca iese prea moale, se mai adauga gris. Trebuie ca aluatul sa aiba consistenta vascoasa, sa curga greu din lingura, dar sa nu devina mat, sa se vada inca oul in pasta.
Se toarna cu lingurita din pasta intr-un vas cu apa clocotita, in care am pus sare, galusti care se lasa sa fiarba. Cand sunt gata (se ridica deasupra apei dar se mai lasa inca putin sa fiarba), se scot cu spumiera si se adauga in mancarea de marar.
Se serveste calda si cui ii place poate pune si o lingura de smantana deasupra.
Se poate face si simpla, fara carne.
[Este o reteta veche de la mama ce-mi aminteste de copilarie si de inceputul verii cand apre mararul din abundenta si e gras, suculent de culoare verde inchis cu parfumul lui inconfundabil.]
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARE DE MARAR CU GALUSTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mazare cu pui

Mazare cu pui

Pulpele curatate in prealabil le prajim usor in 3 linguri ulei. Le prajim doar 3-4 minute pe fiecare

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele.

0 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1/2-3/4 kg. carne de vita
  • porc sau pasare
  • 6 legaturi de marar proaspat si suculent inchis la culoare
  • 1 ceapa veche si 1 legatura de ceapa verde
  • sare/vegeta
  • piper
  • Galusti : 1-2 oua
  • 1 lingura gris
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 1 lingura ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Jeaneta
SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

Se amesteca urda cu verdeata tocata, grisul, ouale, sare si piper. Frunzele de stevie se oparesc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Orez prăjit cu ou și legume