autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE MARAR CU GALUSTI

Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
1/2-3/4 kg. carne de vita, porc sau pasare, 6 legaturi de marar proaspat si suculent inchis la culoare, 1 ceapa veche si 1 legatura de ceapa verde, sare/vegeta, piper , , Galusti : 1-2 oua, 1 lingura gris, 2 linguri faina, sare, 1 lingura ulei.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se prajesc bucatile din carne de vita(porc sau pasare), date cu sare si piper, in ulei, pe ambele parti; se scot deoparte. In grasimea ramasa se rumeneste o ceapa tocata marunt(rasa pe razatoare), cu putina sare si se adauga cca. 6 legaturi bune de marar gras(verde inchis) care in prealabil a fost foarte bine spalat, scurs si taiat in bucati cam de 2 cm.lungime, 1 legatura de ceapa verde tocata, si se inabusa impreuna. Cand s-a inmuiat zarzavatul, se adauga carnea prajita si putina apa cat sa le acopere si se fierbe la foc mic, cu capacul dat putin deoparte, pana scade bine. Se adauga 1 lingurita de faina dizolvata in apa calaie. Se torna peste marar amestecand continuu, se lasa sa mai dea cateva clocote si la sfarsit se mai adauga 1-2 lingurite de bulion si se potriveste de sare/vegeta. Dupa ce mai da 2 clocote o dam deoparte.
Galustile: Se sparg 1-2 oua, se bat bine cu un praf de sare si cu o lingura de untdelemn, se adauga 1 lingura de gris in ploaie si 2 linguri de faina in ploaie. Daca iese prea moale, se mai adauga gris. Trebuie ca aluatul sa aiba consistenta vascoasa, sa curga greu din lingura, dar sa nu devina mat, sa se vada inca oul in pasta.
Se toarna cu lingurita din pasta intr-un vas cu apa clocotita, in care am pus sare, galusti care se lasa sa fiarba. Cand sunt gata (se ridica deasupra apei dar se mai lasa inca putin sa fiarba), se scot cu spumiera si se adauga in mancarea de marar.
Se serveste calda si cui ii place poate pune si o lingura de smantana deasupra.
Se poate face si simpla, fara carne.
[Este o reteta veche de la mama ce-mi aminteste de copilarie si de inceputul verii cand apre mararul din abundenta si e gras, suculent de culoare verde inchis cu parfumul lui inconfundabil.]
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARE DE MARAR CU GALUSTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume la cuptor (de post)

Legume la cuptor (de post)

1. Ciupercile se spala si se curata, 3/4 din ciuperci le tocam julien, 1/4 le lasam intregi; 2.

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei in crusta crocanta

Dovlecei in crusta crocanta

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul

2 voturi    0 comentarii
59h 59 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1/2-3/4 kg. carne de vita
  • porc sau pasare
  • 6 legaturi de marar proaspat si suculent inchis la culoare
  • 1 ceapa veche si 1 legatura de ceapa verde
  • sare/vegeta
  • piper
  • Galusti : 1-2 oua
  • 1 lingura gris
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 1 lingura ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Jeaneta
SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

Se amesteca urda cu verdeata tocata, grisul, ouale, sare si piper. Frunzele de stevie se oparesc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Mazare cu coaste de miel