MANCARE DE MARAR CU GALUSTI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2-3/4 kg. carne de vita, porc sau pasare, 6 legaturi de marar proaspat si suculent inchis la culoare, 1 ceapa veche si 1 legatura de ceapa verde, sare/vegeta, piper ;
  • Galusti : 1-2 oua, 1 lingura gris, 2 linguri faina, sare, 1 lingura ulei.

Mod de preparare

Se prajesc bucatile din carne de vita(porc sau pasare), date cu sare si piper, in ulei, pe ambele parti; se scot deoparte. In grasimea ramasa se rumeneste o ceapa tocata marunt(rasa pe razatoare), cu putina sare si se adauga cca. 6 legaturi bune de marar gras(verde inchis) care in prealabil a fost foarte bine spalat, scurs si taiat in bucati cam de 2 cm.lungime, 1 legatura de ceapa verde tocata, si se inabusa impreuna. Cand s-a inmuiat zarzavatul, se adauga carnea prajita si putina apa cat sa le acopere si se fierbe la foc mic, cu capacul dat putin deoparte, pana scade bine. Se adauga 1 lingurita de faina dizolvata in apa calaie. Se torna peste marar amestecand continuu, se lasa sa mai dea cateva clocote si la sfarsit se mai adauga 1-2 lingurite de bulion si se potriveste de sare/vegeta. Dupa ce mai da 2 clocote o dam deoparte.

Galustile: Se sparg 1-2 oua, se bat bine cu un praf de sare si cu o lingura de untdelemn, se adauga 1 lingura de gris in ploaie si 2 linguri de faina in ploaie. Daca iese prea moale, se mai adauga gris. Trebuie ca aluatul sa aiba consistenta vascoasa, sa curga greu din lingura, dar sa nu devina mat, sa se vada inca oul in pasta.

Se toarna cu lingurita din pasta intr-un vas cu apa clocotita, in care am pus sare, galusti care se lasa sa fiarba. Cand sunt gata (se ridica deasupra apei dar se mai lasa inca putin sa fiarba), se scot cu spumiera si se adauga in mancarea de marar.

Se serveste calda si cui ii place poate pune si o lingura de smantana deasupra.

Se poate face si simpla, fara carne.

[Este o reteta veche de la mama ce-mi aminteste de copilarie si de inceputul verii cand apre mararul din abundenta si e gras, suculent de culoare verde inchis cu parfumul lui inconfundabil.]

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise