Mancare de masline cu limba

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Limba de vita ( sau de porc )
  • ulei
  • 2 - 3 cepe
  • 1-2 morcovi
  • ~ 100 g masline negre crestate pe verticala
  • 2 felii lamaie
  • boabe de piper
  • suc de rosii
  • o foaie mica de dafin
  • putina faina

Mod de preparare

Mai intai se pune limba la fiert cu o ceapa si 1-2 morcovi ( eu o pun la fiert in oala sub presiune ca sa fiarba bine si mai repede). Cand este fiarta se ia de pe foc, se scoate din supa si se curata de pielita groasa care o are. Se taie in bucati potrivit de mari, cam de 2 cm grosime.

Ceapa se taie marunt, si se pune la calit intr-o alta cratita. Se caleste atent, fara sa se arda, adaugandu-se din cand in cand supa de la limba. Cand este calita deajuns, se pun maslinele si se mai adauga supa cat sa le acopere . Se pune si foaia de dafin, boabele de piper si feliutele de lamaie ( lamaia in prealabil se curata de coaja galbena ca sa nu se amarasca mancarea). Se lasa sa fiarba pana cand maslinele sunt fierte. Se adauga apoi carnea, si sucul de rosii..si bineinteles supa daca mai este nevoie. Ca sa se ingroase sosul se poate pune o lingura rasa de faina.

Atentie!!..Mancarea se sareaza la urma, dupa ce se adauaga maslinele .

Din supa ramasa eu fac supa, adica mai fierb un pic de radacinoase (telina, patrunjel, postarnac)...taitei...si patrunjel verde. Are un gust mai deosebit si s-ar putea sa nu placa la toata lumea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise