autor:

Irina

» » Mancaruri cu carne

Mancare de masline cu limba

Autor: Irina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2010

Ingrediente
Limba de vita ( sau de porc ), ulei, 2 - 3 cepe, 1-2 morcovi, ~ 100 g masline negre crestate pe verticala, 2 felii lamaie, boabe de piper, suc de rosii, o foaie mica de dafin, putina faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Mai intai se pune limba la fiert cu o ceapa si 1-2 morcovi ( eu o pun la fiert in oala sub presiune ca sa fiarba bine si mai repede). Cand este fiarta se ia de pe foc, se scoate din supa si se curata de pielita groasa care o are. Se taie in bucati potrivit de mari, cam de 2 cm grosime.
Ceapa se taie marunt, si se pune la calit intr-o alta cratita. Se caleste atent, fara sa se arda, adaugandu-se din cand in cand supa de la limba. Cand este calita deajuns, se pun maslinele si se mai adauga supa cat sa le acopere . Se pune si foaia de dafin, boabele de piper si feliutele de lamaie ( lamaia in prealabil se curata de coaja galbena ca sa nu se amarasca mancarea). Se lasa sa fiarba pana cand maslinele sunt fierte. Se adauga apoi carnea, si sucul de rosii..si bineinteles supa daca mai este nevoie. Ca sa se ingroase sosul se poate pune o lingura rasa de faina.
Atentie!!..Mancarea se sareaza la urma, dupa ce se adauaga maslinele .

Din supa ramasa eu fac supa, adica mai fierb un pic de radacinoase (telina, patrunjel, postarnac)...taitei...si patrunjel verde. Are un gust mai deosebit si s-ar putea sa nu placa la toata lumea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de masline cu limba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza

0 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu  masline

Mancare de limba cu masline

Se fierbe limba in oala cu presiune in apa cu sare si piper . Se scoate, se raceste si se dezgoleste

6 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • Limba de vita ( sau de porc )
  • ulei
  • 2 - 3 cepe
  • 1-2 morcovi
  • ~ 100 g masline negre crestate pe verticala
  • 2 felii lamaie
  • boabe de piper
  • suc de rosii
  • o foaie mica de dafin
  • putina faina

Raporteaza reteta

Retete
de Irina
Mancare cu castraveti acri

Mancare cu castraveti acri

Intr-o cratita se pun doua- trei linguri de ulei, se adauga carnea taiata bucati, se caleste putin,

21 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Karniyarik

Karniyarik

Se curata vinetele de coaja,dar nu de tot un rand de coaja se ia unul se lasa,iar un rand se ia unul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci la Multicooker