autor:

Zumbalacu

» » Mancaruri cu carne

Mancare de masline cu pui si lamaie

Autor: Zumbalacu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zumbalacu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
(complexitate redusa), , Ingrediente:, Pentru 8 portii: 8 bucati pulpa de pui, 100 ml ulei, 2 cepe medii, 400 g morcovi, 500 g masline(cautati sa nu fie foarte sarate),o jumatate de lamaie, linguri pasta de tomate,piper boabe, foi de dafin, sare dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

41 voturi

Mod de preparare

Dupa ce se spala carnea se pune la calit in cca. 100 ml ulei.Nu o lasam mult,doar cat sa se inabuse un pic si sa se prinda putina culoare.
Intre timp taiem ceapa,nu foarte marunt,iar morcovul il dam prin razatoare.
Dupa ce s'a calit carnea,o scoatem si punem ceapa in acelasi ulei.O lasam max. 2 min doar cat sa se inmoaie si sa devina stravezie ,apoi punem si morcovul.Il lasam si pe acesta cateva minute pana lasa un pic de suc,adaugam apa(de preferinta deja fiarta,nu apa rece),maslinele si carnea,cam 8 boabe de piper,2-3 foi de dafin si lasam sa fiarba.
Cand sunt aproape fierte,atat carnea cat si maslinele,adaugam doua linguri de pasta de tomate si o jumatate de lamaie taiata feliute subtiri.
Lasam sa fiarba pana scade sosul si capata ceva consistenta.(se poate pune si faina dar mie nu imi place,asa ca nu pun foarte multa apa din start)
Eu nu am avut acum,dar se poate pune si un pahar de vin alb sec.
Pofta mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de masline cu pui si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor

Se pun pulpele de pui intr-un vas termorezistent.Condimentul de pui se amesteca cu 2linguri de ulei

14 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu morcov si busuioc

Pulpe de pui cu morcov si busuioc

Într-o tavă se pune un strat de rondele de morcov, după care se aranjează pulpele de pui, apoi

11 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Costantin Vasile , 25 aprilie 2014

    o sa incerc si eu

  • Fara foto

    Giorgiana Mititica , 18 ianuarie 2014

    foate bun, mi-a placut!

  • Fara foto

    Gheorghe Elena Claudia , 10 decembrie 2013

    deliciu...

    • Fara foto

      Armand Stefan , 09 noiembrie 2013

      foarte buna mi-a iesit

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Imi place reteta ta,sigur o voi pregati si eu !

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 august 2011

      Minunata reteta am si eu asa una numai ca eu folosesc maslinele verzi caci cele negre sint prea sarate.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Bine ai venit ! in randul gustosilor. Delicios tare preparatul tau...yumi,yumi si foarte frumos prezentat ! Felicitari ! ***** Ps: te asteptam si cu alte retete...se vede ca-ti place sa bucataresti... Weekend placut!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

41 voturi

Ingrediente

  • (complexitate redusa)
  • Ingrediente:
  • Pentru 8 portii: 8 bucati pulpa de pui
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe medii
  • 400 g morcovi
  • 500 g masline(cautati sa nu fie foarte sarate),o jumatate de lamaie, linguri pasta de tomate,piper boabe
  • foi de dafin
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Zumbalacu
Ficatei de pui inabusiti (cu ciuperci)

Ficatei de pui inabusiti (cu ciuperci)

Se taie ceapa Julien si se pune la calit cca 2-3 minute. Se adauga ficateii si se lasa si acestia

23 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place reteta ta,sigur o voi pregati si eu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Tochitura moldoveneasca