autor:

Zumbalacu

» » Mancaruri cu carne

Mancare de masline cu pui si lamaie

Autor: Zumbalacu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zumbalacu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
(complexitate redusa), , Ingrediente:, Pentru 8 portii: 8 bucati pulpa de pui, 100 ml ulei, 2 cepe medii, 400 g morcovi, 500 g masline(cautati sa nu fie foarte sarate),o jumatate de lamaie, linguri pasta de tomate,piper boabe, foi de dafin, sare dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

42 voturi

Mod de preparare

Dupa ce se spala carnea se pune la calit in cca. 100 ml ulei.Nu o lasam mult,doar cat sa se inabuse un pic si sa se prinda putina culoare.
Intre timp taiem ceapa,nu foarte marunt,iar morcovul il dam prin razatoare.
Dupa ce s'a calit carnea,o scoatem si punem ceapa in acelasi ulei.O lasam max. 2 min doar cat sa se inmoaie si sa devina stravezie ,apoi punem si morcovul.Il lasam si pe acesta cateva minute pana lasa un pic de suc,adaugam apa(de preferinta deja fiarta,nu apa rece),maslinele si carnea,cam 8 boabe de piper,2-3 foi de dafin si lasam sa fiarba.
Cand sunt aproape fierte,atat carnea cat si maslinele,adaugam doua linguri de pasta de tomate si o jumatate de lamaie taiata feliute subtiri.
Lasam sa fiarba pana scade sosul si capata ceva consistenta.(se poate pune si faina dar mie nu imi place,asa ca nu pun foarte multa apa din start)
Eu nu am avut acum,dar se poate pune si un pahar de vin alb sec.
Pofta mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de masline cu pui si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Preparare: Intr-un vas mare (in care sa incapa curcanul) am pregatit marinata din toate ingredientele

10 voturi    3 comentarii
4h 15 min
Mancaruri cu carne
Porumbei cu legume sotate

Porumbei cu legume sotate

1.Porumbeii curatati si spalati se taie in jumatati si impreuna cu maruntaiele se acopera cu apa,se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Costantin Vasile , 25 aprilie 2014

    o sa incerc si eu

  • Fara foto

    Giorgiana Mititica , 18 ianuarie 2014

    foate bun, mi-a placut!

  • Fara foto

    Gheorghe Elena Claudia , 10 decembrie 2013

    deliciu...

    • Fara foto

      Armand Stefan , 09 noiembrie 2013

      foarte buna mi-a iesit

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Imi place reteta ta,sigur o voi pregati si eu !

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 august 2011

      Minunata reteta am si eu asa una numai ca eu folosesc maslinele verzi caci cele negre sint prea sarate.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Bine ai venit ! in randul gustosilor. Delicios tare preparatul tau...yumi,yumi si foarte frumos prezentat ! Felicitari ! ***** Ps: te asteptam si cu alte retete...se vede ca-ti place sa bucataresti... Weekend placut!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

42 voturi

Ingrediente

  • (complexitate redusa)
  • Ingrediente:
  • Pentru 8 portii: 8 bucati pulpa de pui
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe medii
  • 400 g morcovi
  • 500 g masline(cautati sa nu fie foarte sarate),o jumatate de lamaie, linguri pasta de tomate,piper boabe
  • foi de dafin
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Zumbalacu
Ficatei de pui inabusiti (cu ciuperci)

Ficatei de pui inabusiti (cu ciuperci)

Se taie ceapa Julien si se pune la calit cca 2-3 minute. Se adauga ficateii si se lasa si acestia

23 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place reteta ta,sigur o voi pregati si eu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
tigaie picanta si cartofi cu rozmarin