autor:

Zumbalacu

» » Mancaruri cu carne

Mancare de masline cu pui si lamaie

Autor: Zumbalacu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zumbalacu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
(complexitate redusa), , Ingrediente:, Pentru 8 portii: 8 bucati pulpa de pui, 100 ml ulei, 2 cepe medii, 400 g morcovi, 500 g masline(cautati sa nu fie foarte sarate),o jumatate de lamaie,2 linguri pasta de tomate,piper boabe, foi de dafin, sare dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

43 voturi

Mod de preparare

Dupa ce se spala carnea se pune la calit in cca. 100 ml ulei.Nu o lasam mult,doar cat sa se inabuse un pic si sa se prinda putina culoare.
Intre timp taiem ceapa,nu foarte marunt,iar morcovul il dam prin razatoare.
Dupa ce s'a calit carnea,o scoatem si punem ceapa in acelasi ulei.O lasam max. 2 min doar cat sa se inmoaie si sa devina stravezie ,apoi punem si morcovul.Il lasam si pe acesta cateva minute pana lasa un pic de suc,adaugam apa(de preferinta deja fiarta,nu apa rece),maslinele si carnea,cam 8 boabe de piper,2-3 foi de dafin si lasam sa fiarba.
Cand sunt aproape fierte,atat carnea cat si maslinele,adaugam doua linguri de pasta de tomate si o jumatate de lamaie taiata feliute subtiri.
Lasam sa fiarba pana scade sosul si capata ceva consistenta.(se poate pune si faina dar mie nu imi place,asa ca nu pun foarte multa apa din start)
Eu nu am avut acum,dar se poate pune si un pahar de vin alb sec.
Pofta mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de masline cu pui si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Adrian , 14 august 2020

    Multumesc pt.reteta

  • Costantin Vasile , 25 aprilie 2014

    o sa incerc si eu

  • Giorgiana Mititica , 18 ianuarie 2014

    foate bun, mi-a placut!

    • Gheorghe Elena Claudia , 10 decembrie 2013

      deliciu...

    • Armand Stefan , 09 noiembrie 2013

      foarte buna mi-a iesit

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Imi place reteta ta,sigur o voi pregati si eu !

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 august 2011

      Minunata reteta am si eu asa una numai ca eu folosesc maslinele verzi caci cele negre sint prea sarate.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      Bine ai venit ! in randul gustosilor. Delicios tare preparatul tau...yumi,yumi si foarte frumos prezentat ! Felicitari ! ***** Ps: te asteptam si cu alte retete...se vede ca-ti place sa bucataresti... Weekend placut!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

43 voturi

Ingrediente

  • (complexitate redusa)
  • Ingrediente:
  • Pentru 8 portii: 8 bucati pulpa de pui
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe medii
  • 400 g morcovi
  • 500 g masline(cautati sa nu fie foarte sarate),o jumatate de lamaie,2 linguri pasta de tomate,piper boabe
  • foi de dafin
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Zumbalacu
Ficatei de pui inabusiti (cu ciuperci)

Ficatei de pui inabusiti (cu ciuperci)

Se taie ceapa Julien si se pune la calit cca 2-3 minute. Se adauga ficateii si se lasa si acestia

24 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Adrian

Multumesc pt.reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de vitel