Mancare de mazare cu ciuperci

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
redusa
Mancare de mazare cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: 1 kilogram de mazare
  • jumatate de kilogram de ciuperci champignon
  • sare
  • piper negru boabe
  • un litru de suc de rosii gatit in casa
  • putin ulei de masline
  • 2 frunze de dafin si 2 cepe mici
  • uscate
  • galbene.

Mod de preparare

Ceapa se spala, se curata de foi si se taie julien. Se inabuse.Se foloseste foarte putin ulei.

Mancarea de mazare cu ciuperci este o reteta de post, fara prea multe grasimi.

Se adauga apoi ciupercile (taiate felii), sucul de rosii si uleiul ramas (putin cat sa ii confera gust si sa nu fie fada). Se tine pe foc circa 30 de minute. Se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin (2 foi de dafin). Mancarea va sta la foc mediu.

Ingredientele sunt pentru circa 6 portii. In plus, mancarea aceasta nu este costisitoare si poate fi gatita in multe zile din post.

Ciupercile sunt excelente surse de proteine vegetale. Disponibile in diverse sortimente, ciupercile inlocuiesc, cu brio, carnea, si pot fi gatite in diverse moduri: pe gratar, ca si garnitura la o friptura, in salata, supe, supe creme, in sosuri, rulouri, pacinte etc. Dar, pe langa aroma si usurinta cu care pot fi gatite, ciupercile sunt si foarte bogate in nutrienti. Contin antioxidanti importanti ce previn actiunea radicalilor liberi, raspunzatori pentru aparitia celulelor canceroase si, respectiv, a tesuturilor tumorale. Antioxidantii reusesc sa respinga radicalii liberi, sa inhibe dezvoltarea tesuturilor tumorale si chiar sa distruga celulele canceroase, celulele considerate nemuritoare, pentru ca au viata lunga.

Ciupercile sunt astfel o sursa excelenta de nutrienti. O reteta delicioasa, rapida si saraca in calorii este mancarea de mazare cu ciuperci.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise