Mancare de mazare cu pulpe de pui

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Mancare de mazare cu pulpe de pui

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • 1 borcan mazare de 800 gr
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare
  • 1/2 ardei galben
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri pasta de tomate
  • marar (uscat sau verde)

Mod de preparare

Pulpele de pui le parlim pe flacara si le spalam bine.

Le tamponam cu un servet de surplusul de apa si le taiem pe jumatate.

Intr-o oala teflonata punem pulpele si le rumenim pe ambele parti (daca puneti intr-o oala de normala nu uitati sa picurati putin ulei).

Le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba, dar cand formeaza spuma o indepartam cu o paleta.

Mocovul il curatam de coaja, il spalam, il taiem pe lung pe jumatate, apoi rondele.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Rosia o decojim si o taiem cubulete.

Ardeiul il taiem bucatele nu foarte mari.

Dupa ce spumam carnea, adaugam si legumele, in afara de rosie.

Cand este fiarta pe jumatate carnea, punem rosia taiata, boiaua de ardei, sare si piper dupa gust.

Lasam la foc potrivit si cand e aproape gata carnea, incorporam mazarea, pe care o spalam intr-o apa.

Desfacem pasta de tomate in 3-4 linguri de apa si ii dam drumul peste mancare.

Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi tragem oala de pe foc.

Presaram marar, o acoperim cu un capac, iar dupa 5 minute poate fi servita.

Mancarea o scadeti cat de mult va place, mie imi place mai in zeama .

Sa aveti pofta...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise