autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mâncare de mazăre verde

Autor: Geana Dobro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Geana Dobro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Ingrediente
Mazăre verde proaspătă sau congelată 400 g, Apă cât acoperă bine mazărea, Sare jumătate linguriţă (rasă), Făină 2 linguri rase, Ulei 2/4 linguri, Mărar 1/2 legături

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Într-un vas se pune la fiert mazărea verde, apă cât să o acopere bine şi sarea. Se lasă la fiert acoperită cu capac între 20 şi 40 minute în total (depinde de cât de calitativă este mazărea). Între timp într-un vas separat se pune uleiul şi făina, se omogenizează şi se lasă să dea o undă (nu lăsaţi să se prăjească făina!) după care se toarnă peste mazăre şi se amestecă, verificându-se permanent să nu se prindă. Mărarul spălat bine şi tocat se adaugă compoziţiei şi se mai lasă pe foc 10/15 minute. Se poate servi fără pâine şi fără carne fiindcă este extrem de gustoasă, dar se potriveşte bine cu muşchi slab de porc făcut tip gril şi eventual trecut printr-o undă de ulei. Cu cât produsul de carne este mai aromat (condimente, sare, usturoi etc.) cu atât gustul minunat de mazăre verde cu mărar se pierde. Mazărea ideală pentru acest preparat este din soiul foarte timpuriu (mai/iunie), cu bobul mare, foarte moale şi dulce, preparată imediat după despuiere. În unele zone ţăranii spun acestui soi „mazăre ţucără” (din germană zucker – zahăr). Bobul proaspăt trebuie „să se topească în gură” dacă este consumat chiar şi în stare crudă. Fiindcă acest fel de mazăre este aproape imposibil de găsit pe piaţă recomand mazărea congelată pe care o puteţi testa prin ...încercări repetate. Sunt câteva produse congelate acceptabile bobul fiind potrivit de moale şi de dulce eu remarcând relativ recent „Bunătăţi de la bunica”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de mazăre verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci  de legume  cu  orez

Ghiveci de legume cu orez

Se prajeste ceapa, se adauga morcovii si patrunjelul taiati felii subtiri, se calesc toate,

21 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dimineata Regala

Dimineata Regala

Ceapa se curata, se taie solzi si se pune la calit in putin ulei de masline, apoi se rasfira in tava.

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefan Sarba , 05 iunie 2013

    eu sticlesc cepa taiata foarte marunt si adaug si morcov taiat rondele foarte subtiri apoi adaug faina amestec bine si sting see you apa si apoi adaug mazarea deja fiarta mai clocotesc impreuna 10-15 min.apoi adaug bulionul , putin zahar si marar verde taiat marunt dupa 5 min sting focul si o acopar see you capacul!

  • Fara foto

    Geana Dobro (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Multumesc "In bucataria vesela"! Bun si foarte simplu asa cum facea bunica si mama. :)

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    foarte bun

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Mazăre verde proaspătă sau congelată 400 g
  • Apă cât acoperă bine mazărea
  • Sare jumătate linguriţă (rasă)
  • Făină 2 linguri rase
  • Ulei 2/4 linguri
  • Mărar 1/2 legături

Raporteaza reteta

Geana Dobro (Chef de cuisine)

Multumesc "In bucataria vesela"! Bun si foarte simplu asa cum facea bunica si mama. :)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi acordeon