autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de merisoare si cirese

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
2 lingurite ulei de masline, 1 ceapa rosie mare, tocata marunt, 3 catei de usturoi, toca ti, 340 g merisoare proaspete sau congelate, 1/2 cana zahar brun deschis Îndesat, 1/2 cana cirese uscate, 2 lingurite coaja rasa de portocala, 1/2 cana suc de portocale, 1/2 lingurita piper, 1/4 lingurita sare, 1/8 lingurita enibahar, chutney cu merisoare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Într-o cratita mare, se incalzeste uleiul la foc
potrivit spre mic. Se adauga ceapa si usturoiul; se
prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când
ceapa este frageda.
Se adauga merisoarele, zaharul brun, clresele
uscate, coaja si sucul de portocala, piperul, sarea si
enibaharul. Se fierb, amestecând din când in când.
10 minute sau pâna când se umfla merisoarele. Se
raceste la temperatura camerei. Se serveste la
temperatura camerei sau de la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de merisoare si cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
VARZA NOUA CALITA CU TAITEI DE CASA

VARZA NOUA CALITA CU TAITEI DE CASA

Se toaca varza marunt si se freaca cu sare,apoi se pune la calit in ulei.Cand este gata se aduga

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui Parmigiano cu sos Marinara

Pui Parmigiano cu sos Marinara

Pentru sosul marinara, decojim rosiile si le taiem cubulete mai mici. Curatam si pisam usturoiul.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • toca ti
  • 340 g merisoare proaspete sau congelate
  • 1/2 cana zahar brun deschis Îndesat
  • 1/2 cana cirese uscate
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita enibahar
  • chutney cu merisoare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mazare cu piept de pui