autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de merisoare si cirese

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
2 lingurite ulei de masline, 1 ceapa rosie mare, tocata marunt, 3 catei de usturoi, toca ti, 340 g merisoare proaspete sau congelate, 1/2 cana zahar brun deschis Îndesat, 1/2 cana cirese uscate, 2 lingurite coaja rasa de portocala, 1/2 cana suc de portocale, 1/2 lingurita piper, 1/4 lingurita sare, 1/8 lingurita enibahar, chutney cu merisoare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Într-o cratita mare, se incalzeste uleiul la foc
potrivit spre mic. Se adauga ceapa si usturoiul; se
prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când
ceapa este frageda.
Se adauga merisoarele, zaharul brun, clresele
uscate, coaja si sucul de portocala, piperul, sarea si
enibaharul. Se fierb, amestecând din când in când.
10 minute sau pâna când se umfla merisoarele. Se
raceste la temperatura camerei. Se serveste la
temperatura camerei sau de la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de merisoare si cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, iar cand incepe sa clocoteasca,

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Intr-un castron, punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam

7 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • toca ti
  • 340 g merisoare proaspete sau congelate
  • 1/2 cana zahar brun deschis Îndesat
  • 1/2 cana cirese uscate
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita enibahar
  • chutney cu merisoare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Musaca gratinata cu sos si cascaval