autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de merisoare si cirese

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
2 lingurite ulei de masline, 1 ceapa rosie mare, tocata marunt, 3 catei de usturoi, toca ti, 340 g merisoare proaspete sau congelate, 1/2 cana zahar brun deschis Îndesat, 1/2 cana cirese uscate, 2 lingurite coaja rasa de portocala, 1/2 cana suc de portocale, 1/2 lingurita piper, 1/4 lingurita sare, 1/8 lingurita enibahar, chutney cu merisoare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Într-o cratita mare, se incalzeste uleiul la foc
potrivit spre mic. Se adauga ceapa si usturoiul; se
prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când
ceapa este frageda.
Se adauga merisoarele, zaharul brun, clresele
uscate, coaja si sucul de portocala, piperul, sarea si
enibaharul. Se fierb, amestecând din când in când.
10 minute sau pâna când se umfla merisoarele. Se
raceste la temperatura camerei. Se serveste la
temperatura camerei sau de la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de merisoare si cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Este tare tentanta conopida cind o vezi pe tarabele din piata! Am desfacut conopida in buchetele,

7 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu slanina si dovleac, la cuptor

Cartofi cu slanina si dovleac, la cuptor

Cartofii si dovleacul se curata de coaja si se taie felii. Slanina se taie si ea, feliiute. Dupa

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • toca ti
  • 340 g merisoare proaspete sau congelate
  • 1/2 cana zahar brun deschis Îndesat
  • 1/2 cana cirese uscate
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita enibahar
  • chutney cu merisoare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ghiveci cu ficatei de pui