autor:

CulinaryRainbow

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mâncare de năut cu pui și stafide

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Ingrediente
250 g năut, două pulpe inferioare de pui, 5 linguri cu pastă de ardei ( eu am folosit pastă făcută în casă ), un morcov mic, o ceapă potrivită, o mână de arpagic roșu, o mână de stafide, o linguriță de zahăr brun, sare roz de Himalaya, peperoncino în ulei de măsline

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru începu am pus năutul la fiert în apă cu un praf de sare.
Am tras la tigaie pulpele împreună cu zahărul brun pentru a se rumeni ușor. Nu îndepărtăm pielea deoarece va înlocui adaosul de grăsime. Le-am acoperit cu două linguri din pasta de ardei.
Am adăugat ceapa și morcovii tăiați felii, apoi arpagicul și stafidele. Am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă la temperatură mică, în suc propriu. Completați cu puțină apă dacă este nevoie.
Am adăugat năutul fiert pe jumătate peste pulpele din tigaie. Am păstrat și apa în care a fiert acesta și am mai lăsat la foc potrivit cca. 15 minute.
Când năutul s-a fiert complet am adăugat restul de pastă de ardei. Am potrivit gustul cu sare și am așezat totul pe două farfurii acoperind fiecare pulpă de pui cu peperoncino în ulei de măsline.
Am servit cu biscuiți integrali nesărați.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de năut cu pui și stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu carnat piscacios la slowcooker(oala de gatit incet)

Pui cu carnat piscacios la slowcooker(oala de gatit incet)

Carnatul si pieptul de pui se calesc fara ulei si se pun deoparte. Legumele se curata, se spala si

14 voturi    8 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Teriyaki cu vita si brocoli(mancare japoneza)

Teriyaki cu vita si brocoli(mancare japoneza)

Se taie carnea de vita in fasii subtiri (inlaturand grasimea).Se pune carnea intr-un castron cu 5

9 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 g năut
  • două pulpe inferioare de pui
  • 5 linguri cu pastă de ardei ( eu am folosit pastă făcută în casă )
  • un morcov mic
  • o ceapă potrivită
  • o mână de arpagic roșu
  • o mână de stafide
  • o linguriță de zahăr brun
  • sare roz de Himalaya
  • peperoncino în ulei de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cum se fierbe porumbul Intr-o oala mare de 6-8 litri, punem porumbul curatat de panusi si fierbem cateva ore(cam 3 ore). Se copleteaza

11 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
rosii umplute cu vinete